Menu

Η Yamaha παρουσιάζει την MT-10 Tourer Edition

Η σκοτεινή πλευρά της Ιαπωνίας

Η “Σκοτεινή πλευρά της Ιαπωνίας” για πολλά χρόνια ενέπνευσε ένα από τα πιο συναρπαστικά κινήματα στον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Προσφέροντας στους σημερινούς αναβάτες μια μοναδική οδηγική αίσθηση που αποτυπώνει το θεμελιώδες πνεύμα της μοτοσυκλέτας, τα πρωτοποριακά μοντέλα Hyper Naked της Yamaha δίνουν νέα πνοή στην αγορά των δίτροχων οχημάτων. Η “Σκοτεινή πλευρά της Ιαπωνίας” δημιουργήθηκε το 2013 με την πρώτη MT-09 και έκτοτε εξελίσσεται κάθε χρόνο με μια ολοκληρωμένη σειρά, από την MT-125 μέχρι την κορυφαία MT-10. Η σκοτεινή, αστική και επιθετική της εμφάνιση είναι ιδανική για κάθε αναβάτη, ανεξάρτητα από την ηλικία και τις ανάγκες του.

 

MT-10 Tourer Edition: Ταξιδέψτε μέσα από το σκοτάδι

Προσφέροντας οδηγική αίσθηση με πραγματικά δυνατές συγκινήσεις, σε συνδυασμό με τη χαρακτηριστική ροπή και την κυρίαρχη παρουσία στο δρόμο, η MT-10 εδραίωσε τη Yamaha ως έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές μοτοσυκλετών μεγάλου κυβισμού στη ”γυμνή” κατηγορία.

Χάρη στη φυσική και χαλαρή εργονομία της, η οποία προσφέρει πολλές διαφορετικές θέσεις οδήγησης, η MT-10 είναι ένα ευέλικτο street μοντέλο που κατασκευάστηκε για να διαπρέπει σε μεγάλο εύρος συνθηκών. Σε συνδυασμό με την ισχυρή και γραμμική ροπή, τον ευέλικτο χειρισμό και την υπερσύγχρονη τεχνολογία ηλεκτρονικού ελέγχου, αυτή η Hyper Naked 1000 κ.εκ. αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα με δυνατότητα εξέλιξης, χάρη στο αποκλειστικό πακέτο αξεσουάρ της νέας MT-10 Tourer Edition.

Εξοπλισμένη με μια ειδική σειρά στοιχείων που προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση, αυξημένη λειτουργικότητα και βελτιωμένη πρακτικότητα, η MT-10 Tourer Edition ανοίγει τη σκοτεινή πλευρά της Ιαπωνίας σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό. Ετοιμαστείτε για ένα νέο ταξίδι μέσα από το σκοτάδι.

MT-10 Tourer Edition – Μεγαλύτερη άνεση και λειτουργικότητα

Η ακατανίκητη επιρροή της “Σκοτεινής πλευράς της Ιαπωνίας” συνεχίζει να μεγαλώνει και το 2017, με την άφιξη της νέας MT-10 Tourer Edition. Με ψηλό ανεμοθώρακα και προστατευτικά αρθρώσεων δακτύλων μπορείτε να οδηγείτε με μεγαλύτερη ισχύ και για μεγαλύτερο διάστημα σε κάθε διαδρομή, ενώ η σχεδίαση της άνετης σέλας κάνει την κατηγορία Hyper Naked ακόμη πιο μοναδική.

Οι μαλακές πλαϊνές βαλίτσες ABS αυξάνουν τη λειτουργικότητα σε αυτήν την εξαιρετικά ευέλικτη μοτοσυκλέτα, ενώ η βάση GPS έχει σχεδιαστεί για την τοποθέτηση διάφορων συσκευών, όπως η δορυφορική συσκευή πλοήγησης TomTom Rider που διατίθεται ως προαιρετικό αξεσουάρ στο πακέτο Tourer Edition.

Ενώ όλα τα ειδικά ανταλλακτικά και αξεσουάρ αυτού του νέου μοντέλου είναι διαθέσιμα σε όσους έχουν ήδη την MT-10, η πλήρως εξοπλισμένη MT-10 Tourer Edition παρέχει σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων σε σύγκριση με την αγορά των επιμέρους στοιχείων. Επιπλέον, η Yamaha και η TomTom συνεργάστηκαν για να προσφέρουν στους αγοραστές της MT-10 Tourer Edition το TomTom Rider 410 μόνο με €199, για εξοικονόμηση €200 από την κανονική τιμή.

Χάρη στη σειρά αξεσουάρ για ταξίδια, αυτή η MT-10 Tourer Edition σχεδιάστηκε για τους αναβάτες που θέλουν μια ευέλικτη και συναρπαστική γυμνή μοτοσυκλέτα 1000 κ.εκ., η οποία προσφέρει επιδόσεις που ανεβάζουν την αδρεναλίνη — σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη άνεση, την αυξημένη λειτουργικότητα και τη βελτιωμένη πρακτικότητα για τα μεγαλύτερα ταξίδια.

Συναρπαστικές επιδόσεις με ολοκληρωμένη ευελιξία

Ο ειδικός εξοπλισμός που προσανατολίζεται στα ταξίδια μεταμορφώνει την πιο συναρπαστική Hyper Naked σε μια ακόμα πιο ευέλικτη και λειτουργική μοτοσυκλέτα, η οποία μπορεί να καλύψει μεγαλύτερες αποστάσεις σε υψηλές ταχύτητες.

Χάρη στην ικανότητά της να διαπρέπει σε όλες τις συνθήκες, από τις καθημερινές μετακινήσεις μέχρι τη σπορ οδήγηση και από εξορμήσεις τα Σαββατοκύριακα μέχρι πιο μακρινές περιπέτειες, η MT-10 Tourer Edition συνδυάζει συναρπαστικές επιδόσεις και ολοκληρωμένη ευελιξία.

 

 

Κυριότερα στοιχεία της MT-10 Tourer Edition

*           Ειδική έκδοση της κορυφαίας στην κατηγορία της MT-10

*           Μεγαλύτερη άνεση και αυξημένη λειτουργικότητα

*           Συναρπαστικές επιδόσεις Hyper Naked

*           Η πιο ευέλικτη και συναρπαστική μοτοσυκλέτα 1000 κ.εκ. με “γυμνό” πλαίσιο 

*           Μαλακές πλαϊνές βαλίτσες ABS

*           Ψηλός σπορ ανεμοθώρακας

*           Προστατευτικές χούφτες

*           Άνετη σέλα

*           Βάση GPS

*           Προαιρετική συσκευή πλοήγησης TomTom Rider 410 σε ειδική τιμή συνεργασίας

 

 

Ο κινητήρας της MT-10

Κινητήρας με βάση την YZF-R1, ρυθμισμένος για ισχυρή και γραμμική ροπή

Ο κινητήρας της MT-10 αναπτύχθηκε απευθείας από τον τελευταίο τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα crossplane “CP4” 998 κ.εκ. της YZF-R1, οποίος θεωρείται ευρέως ένα από τα πιο εξελιγμένα και συναρπαστικά σχέδια στην κατηγορία του.

Για να καλύπτει καλύτερα τις απαιτήσεις της κατηγορίας Hyper Naked, ο κινητήρας έχει πολλές σημαντικές τεχνικές αλλαγές που σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν ισχυρότερη ροπή σε χαμηλές έως μεσαίες ταχύτητες, όπως τα ειδικά σχεδιασμένα συστήματα εισαγωγής, εξαγωγής και εξάτμισης, καθώς και η βελτιστοποιημένη εξισορρόπηση στροφάλου. Έχουν επίσης υιοθετηθεί πολλές ειδικές για το συγκεκριμένο μοντέλο ρυθμίσεις, για να βελτιωθεί η αίσθηση της άμεσης και απόλυτης ένωσης ανάμεσα στο γκάζι και τον πίσω τροχό που σχετίζεται με τη σχεδίαση crossplane.

 

Ηλεκτρονικό γκάζι YCC-T (Yamaha Chip Controlled Throttle), Yamaha D-MODE

Το σύστημα D-MODE της Yamaha παρέχει στον αναβάτη τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών τρόπων λειτουργίας του κινητήρα, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για διαφορετικές συνθήκες και καταστάσεις οδήγησης. Το βασικό στοιχείο στη λειτουργία του είναι το υπερσύγχρονο πακέτο ηλεκτρονικών μερών του YCC-T, που μπορεί να μεταβάλλει άμεσα το χαρακτήρα του κινητήρα ρυθμίζοντας το άνοιγμα του γκαζιού, το χρονισμό ανάφλεξης και τον όγκο ψεκασμού καυσίμου.

 

Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS) και σύστημα γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων (QSS)

Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης επιτρέπει στους αναβάτες της MT-10 να διατηρούν την πρόσφυση σε διάφορες επιφάνειες, καθιστώντας την Tourer Edition ιδανική για μεγαλύτερα ταξίδια. Το σύστημα TCS παρακολουθεί αν υπάρχει ολίσθηση στο πίσω ελαστικό και, όταν την εντοπίσει, ελέγχει αυτόματα το άνοιγμα του γκαζιού, το χρονισμό ανάφλεξης και τον όγκο ψεκασμού καυσίμου, ώστε να επαναφέρει την πρόσφυση του πίσω τροχού, για καλύτερο έλεγχο.

Η MT-10 διαθέτει επίσης ένα σύστημα γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων (QSS) που επιτρέπει στους αναβάτες να εκτελούν ανεβάσματα ταχυτήτων με τέρμα το γκάζι και χωρίς συμπλέκτη, για εντυπωσιακές εκκινήσεις από στάση και επιταχύνσεις εν κινήσει.

 

Σύστημα υποβοήθησης και μονόδρομος συμπλέκτης (slipper) (A&S)

Ο προηγμένος συμπλέκτης A&S της MT-10 είναι παρόμοιος με το συμπλέκτη που χρησιμοποιείται στην YZF-R1 νέας γενιάς. Η συμπαγής και εξελιγμένη σχεδίαση προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στους αναβάτες κατά την επιτάχυνση και την επιβράδυνση. Σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη άνεση και τη λειτουργικότητα που παρέχονται από το πακέτο Tourer Edition, ο ομαλός και ελαφρύς συμπλέκτης A&S καθιστά αυτό το μοντέλο Hyper Naked την ιδανική επιλογή για τους αναβάτες που συναντούν μποτιλιάρισμα στις καθημερινές μετακινήσεις τους προς και από τη δουλειά.

 

Cruise Control

Η MT-10 Tourer Edition αναπτύχθηκε για τους αναβάτες που αναζητούν ένα μοντέλο Hyper Naked υψηλών επιδόσεων, εξοπλισμένο για μεγαλύτερα ταξίδια. Το σύστημα Cruise Control περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό της MT-10 και μπορεί να ενεργοποιηθεί στην 4η, την 5η και την 6η ταχύτητα μεταξύ 50 km/h και 180 km/h.

 

Το πλαίσιο της MT-10

Ένα γνήσιο street μοντέλο με φυσική θέση οδήγησης

Όπως κάθε μοντέλο στην κορυφαία σε πωλήσεις κατηγορία Hyper Naked της Yamaha, η MT-10 είναι ένα ειδικά κατασκευασμένο street μοντέλο που αναπτύχθηκε για να προσφέρει αυθεντική ευελιξία και υψηλά επίπεδα οδηγικής άνεσης – σε αντίθεση με μερικά λιγότερο ευέλικτα μοντέλα με “γυμνό” πλαίσιο άλλων κατασκευαστών, τα οποία είναι ουσιαστικά απογυμνωμένες μοτοσυκλέτες supersport. Η σχέση τιμονιού/σέλας/μαρσπιέ -σε συνδυασμό με το σχήμα και τη θέση του καλύμματος του ρεζερβουάρ- σχεδιάστηκε ώστε να επιτρέπει στους αναβάτες να διατηρούν σταθερό στήριγμα για τα γόνατα, με εξαιρετική επαφή με το κάτω μέρος του σώματος στις στροφές και κατά την επιτάχυνση, ενώ η άνετη σέλα της MT-10 Tourer Edition έχει υψηλότερο πίσω τμήμα, για πιο χαλαρές διαδρομές για τον αναβάτη και τον συνεπιβάτη.

 

Ελαφρύ πλαίσιο αλουμινίου Deltabox που προέρχεται από την R1

Το πλαίσιο της MT-10 αναπτύχθηκε από τη σχεδίαση που χρησιμοποιήθηκε στην YZF-R1 νέας γενιάς, η οποία θεωρείται ευρέως μία από τις πλέον εξελιγμένες και με καλύτερο χειρισμό μοτοσυκλέτες supersport της αγοράς.

Ενώ η YZF-R1 είναι μια απόλυτα supersport μοτοσυκλέτα, η MT-10 προορίζεται για τους αναβάτες που αναζητούν μια συναρπαστική και ευέλικτη μοτοσυκλέτα υψηλών επιδόσεων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνθήκες. Για να ενισχυθεί η συνολική άνεση της MT στις καθημερινές μετακινήσεις, το πλαίσιο Deltabox έχει ανανεωμένη ισορροπία αντοχής/ακαμψίας που προσφέρει εκπληκτική ευελιξία χειρισμού, σε συνδυασμό με κορυφαία στην κατηγορία της δυνατότητα ελέγχου και απόκριση ακριβείας.

 

Κοντό μεταξόνιο μήκους 1400 mm και ανανεωμένη γεωμετρία πλαισίου

Η MT-10 διαθέτει εξαιρετικά κοντό μεταξόνιο μήκους 1400 mm – πιο κοντό κατά 35 mm σε σύγκριση με το πλησιέστερο ανταγωνιστικό μοντέλο. Πρόκειται για τη μοτοσυκλέτα με “γυμνό” πλαίσιο με τις μικρότερες διαστάσεις στην κατηγορία της. Σε συνδυασμό με το εξαιρετικά μακρύ ψαλίδι αλουμινίου ανερχόμενης δοκού τύπου YZF-R1 και τις διακριτικές τροποποιήσεις στη γεωμετρία του πλαισίου Deltabox, το μεταξόνιο μήκους 1400 mm προσφέρει μικρό βάρος και ουδέτερη απόκριση κατά το χειρισμό, καθώς και εξαιρετική ευστάθεια σε ευθεία κατά την επιτάχυνση.

 

Πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση που προέρχεται από την YZF-R1

Η πλήρως ρυθμιζόμενη εμπρός και πίσω ανάρτηση αναπτύχθηκε από τα κορυφαία συστήματα που χρησιμοποιούνται στην YZF-R1 τελευταίας γενιάς. Στο μπροστινό μέρος, το ανάποδο πιρούνι τύπου φυσιγγίου KYB διαθέτει σωλήνες 43 mm και προσφέρει διαδρομή 120 mm. Οι ειδικές για το συγκεκριμένο μοντέλο ρυθμίσεις παρέχουν εξαιρετικά ομαλή αίσθηση στην αρχική διαδρομή σε συνθήκες χαμηλού φορτίου, ενώ σε υψηλότερα φορτία το μπροστινό πιρούνι προσφέρει απόκριση ακριβείας και αίσθηση από τον μπροστινό τροχό για μεγάλο βαθμό δυνατότητας ελέγχου. Στο πίσω μέρος, η MT-10 είναι εξοπλισμένη με το ψαλίδι ανερχόμενης δοκού τύπου R1 που περιστρέφεται κοντά στο κέντρο της μοτοσυκλέτας, για εκπληκτική ευστάθεια κατά την κίνηση σε ευθεία. Αυτό το εξαιρετικά μακρύ εξελιγμένο ψαλίδι αλουμινίου υποστηρίζει ένα πίσω αμορτισέρ KYB μέσω ενός συστήματος Monocross με μοχλικό. Επίσης, οι ρυθμίσεις της ανάρτησης σχεδιάστηκαν ώστε να χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τάσης της αλυσίδας με στόχο τη βελτιστοποίηση της ισχύος και της πρόσφυσης κατά την επιτάχυνση.

 

Διπλοί δίσκοι 320 mm μπροστά με ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες 4 εμβόλων

Με ABS στο στάνταρ εξοπλισμό, η MT-10 είναι εξοπλισμένη με διπλούς πλευστούς δίσκους μπροστά, διαμέτρου 320 mm, που διαθέτουν ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες 4 εμβόλων σε αντικριστές θέσεις με θερμοσυσσωματωμένες επενδύσεις.

 

Τα χρώματα της MT-10

Tech Black

Race Blu

Night Fluo

About Author

George

Sorry no comment yet.

Leave a Comment