Menu

Η BMW επιστρέφει στο Le Mans – με την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας BMW Σειράς 8 Coupe

Νέο, πολυτελές, σπορ αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 15 Ιουνίου 2018, την παραμονή του θρυλικού 24ωρου αγώνα – παράλληλη εξέλιξη του μοντέλου παραγωγής, με την BMW M8 GTE

να υπόσχεται εμπνευσμένη δυναμική συμπεριφορά και στο δρόμο.

Αναμονή 24 ωρών και ταυτόχρονα μία μεγάλη στιγμή: Την παραμονή του θρυλικού αγώνα αντοχής του Le Mans (Γαλλία), η BMW ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην συναρπαστική ιστορία των σπορ αυτοκινήτων της. Στις 15 Ιουνίου 2018, ξεκινώντας η αντίστροφη μέτρηση για τον 24ωρο αγώνα του Le Mans, θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας BMW Σειράς 8 Coupe. Το νέο, πολυτελές μοντέλο εξελίχθηκε παράλληλα με την BMW M8 GTE με την οποία η BMW Motorsport θα παραταχθεί και πάλι στη γραμμή εκκίνησης του Le Mans την επόμενη μέρα, για πρώτη φορά από το 2011.

Στο δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA – World Endurance Championship (WEC) 2018, η BMW θα κατεβάσει δύο BMW M8 GTE. Τα αγωνιστικά οχήματα ήδη έχουν δείξει τις ικανότητές τους στον πρώτο γύρο της σεζόν στο Spa-Francorchamps (Βέλγιο) και στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar. Θα ακολουθήσει το μοντέλο παραγωγής, με τεχνολογία κίνησης και ανάρτησης βασισμένη στην εμπειρία της εταιρίας από το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Εμφανείς επιρροές από συμμετοχή σε αγωνιστικές διοργανώσεις υπάρχουν κυρίως στη νέα BMW M850i xDrive Coupe, που προσφέρει άψογη δυναμική συμπεριφορά με νέο V8 κινητήρα, ευφυή τετρακίνηση, ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα, Integral Active Steering, τεχνολογία προσαρμοζόμενης ανάρτησης Μ Professional με Active Roll Stabilization (Ενεργή Αντιστρεπτική Δοκό) και ζάντες αλουμινίου 20-ιντσών με ελαστικά υψηλών επιδόσεων.

 

«Δεν υπάρχει καλύτερο σκηνικό για την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας BMW Σειράς 8 Coupe από τον 24ωρο αγώνα του Le Mans», σχολίασε ο Klaus Fröhlich, μέλος Δ.Σ. της BMW AG (Εξέλιξη). «Ο αγώνας είναι μία γνήσια επίδειξη πάθους, δυναμισμού και αντοχής σε μεγάλες αποστάσεις. Τα χαρακτηριστικά αυτά προσδιορίζουν το νέο μας σπορ αυτοκίνητο με πολύ ξεχωριστό τρόπο».

 

Η πολυδιάστατη οδηγική εμπειρία αντανακλά το μοναδικό χαρακτήρα της νέας BMW Σειράς 8 Coupe στο ανταγωνιστικό της περιβάλλον. Άμεση απόκριση, συναρπαστική ευελιξία και κορυφαία ακρίβεια σε εξαιρετικά δυναμικές συνθήκες υπογραμμίζουν το αγωνιστικό ταπεραμέντο του σπορ αυτοκινήτου. Η νέα BMW Σειρά 8 Coupe είναι εξίσου πειστική στο ρόλο ενός κορυφαίου cruiser που ‘καλομαθαίνει’ τους επιβάτες όχι μόνο με την οδηγική άνεση σε μεγάλες ευθείες του αυτοκινητόδρομου ή σε επαρχιακούς δρόμους, αλλά και με το σύγχρονο πολυτελές περιβάλλον και εξοπλισμό υψηλής ποιότητας.

 

Επομένως, η παγκόσμια πρεμιέρα της BMW Σειράς 8 Coupe στο Le Mans δίνει μία συναισθηματική ώθηση στη δυναμική επέλαση της μάρκας στην πολυτελή κατηγορία. Η ενισχυμένη παρουσία σε αυτή την κατηγορία είναι από τους κύριους τομείς δράσης που ορίζει η στρατηγική NUMBER ONE > NEXT του BMW Group. Με το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 8 Coupe μέσα στο 2018, μπορούν να επιτευχθούν τα υψηλότερα πρότυπα σε επίπεδο δυναμικής και οδηγικής κουλτούρας στην κορυφή της γκάμας.