Menu
BMW LE MANS

Η BMW M Motorsport επιστρέφει στις 24 Ώρες του Le Mans

 Η BMW κάνει την αγωνιστική επιστροφή της στις 24 Ώρες του LeMans αυτή την εβδομάδα. Η BMW Team MTEK ‘κατεβάζει’ δύο νέες BMW M 8 GTE στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία GTE Pro .  Η ομάδα αποτελείται από έξι εργοστασιακούς οδηγούς της BMW . Το αυτοκίνητο Νο #81 θα οδηγήσουν οι Martin Tomczyk ( GER ), Nick Catsburg ( NED ) και Philipp Eng ( AUT ), ενώ αντίστοιχα καθήκοντα στο αυτοκίνητο Νο #82 αναλαμβάνουν οι Ant ó nio F élix da Costa ( POR ), Alexander Sims ( GBR ) και Augusto Farfus ( BRA ). Η αγωνιστική εβδομάδα του Le Mans ξεκίνησε με τεχνικό έλεγχο στο κέντρο της πόλης την Δευτέρα.

 

Την Παρασκευή, στο χώρο φιλοξενίας της M Motorsport θα γίνει μία πραγματικά ξεχωριστή αποκάλυψη: Η BMW Σειρά 8 Coupe θα παρουσιαστεί στο κοινό για πρώτη φορά στα πλαίσια της διοργάνωσης του Le Mans. Από την αγωνιστική πίστα στο δρόμο – ευρήματα από το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (FIA World Endurance Championship) ενσωματώθηκαν απευθείας στην εξέλιξη του μοντέλου παραγωγής.

 BMW LE MANS

Σχόλια για τις 24 Ώρες του Le Mans :

 

Jens Marquardt ( Διευθυντής BMW Motorsport):

«Τους τελευταίους μήνες δουλέψαμε εντατικά στο πρόγραμμα του 24ώρου αγώνα του Le Mans. Είναι ο μεγαλύτερος αγώνας αντοχής στον κόσμο – και στενά συνδεδεμένος με την ιστορία της BMW στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τώρα επιστρέφουμε στο θρυλικό σιρκουί με τη νέα BMW M8 GTE. Ταυτόχρονα, παρουσιάζουμε τη νέα BMW Σειρά 8 Coupe στο Le Mans. Το λανσάρισμά της σε αυτή τη μοναδική διοργάνωση έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς. Είναι η πρώτη φορά που το αγωνιστικό αυτοκίνητο εμφανίζεται στην πίστα πριν το αντίστοιχο μοντέλο παραγωγής. Το να φιγουράρουν και τα δύο μοντέλα δίπλα-δίπλα στο Le Mans το 2018 είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό γεγονός».

 

Ernest Knoors ( Επικεφαλής Ομάδας , BMW Team MTEK):

«Είναι αυτό στο οποίο όλοι είχαμε ενώσει τις προσπάθειές μας επί δύο χρόνια σχεδόν. Ερχόμαστε εδώ προετοιμασμένοι, αλλά όχι άπειροι. Είμαι εξαιρετικά περήφανος για όλους τους συντελεστές της BMW Team MTEK και ανυπομονώ να αγωνιστούμε εδώ, στο Le Mans. Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο και μας περιμένει πολλή δουλειά – ο ανταγωνισμός είναι σκληρός».

 BMW LE MANS

Nick Catsburg (#81 BMW M8 GTE):

«Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι που φτάσαμε επιτέλους στο Le Mans. Είναι μία φανταστική εβδομάδα, όχι μόνο λόγω του αγώνα, αλλά σαν γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το αυτοκίνητο είχε καλή αίσθηση κατά τη διάρκεια των δοκιμών και πετύχαμε αξιοσημείωτη πρόοδο. Ανυπομονούμε να επιτρέψουμε στην πίστα και να ξεκινήσουμε από εκεί που σταματήσαμε».

 

Martin Tomczyk (#81 BMW M8 GTE):

«Βρισκόμαστε λοιπόν στο Le Mans, έτοιμοι για το μεγαλύτερο αγώνα αντοχής και πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για το ξεκίνημα της αγωνιστικής δράσης. Είναι ένα τεράστιο εγχείρημα με τόσους προσκεκλημένους και τους φίλους του σπορ».

 BMW LE MANS

Philipp Eng (#81 BMW M GTE ):

«Είναι μεγάλη τιμή να αποτελώ μέρος του προγράμματος της BMW M8 GTE και πιστεύω ότι έχουμε δύο εξαιρετικά αυτοκίνητα και έξι πολύ ισχυρούς οδηγούς. Η προετοιμασία ήταν εντατική και νιώθω ευτυχής που είχα εμπλοκή στο project από την πρώτη μέρα. Το να βρίσκομαι τελικά σε μία από τις πιο θρυλικές πίστες στον κόσμο, θα είναι μεγάλη εμπειρία».

 

Ant ó nio F é lix da Costa (#82 BMW M GTE ):

«Μετά τη δοκιμή, είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι με το αυτοκίνητο. Ασφαλώς η πρόκληση είναι τεράστια αλλά έχω δύο φανταστικούς team-mates οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία από τους αγώνες αντοχής. Είναι μία μεγάλη καμπύλη μάθησης, αλλά είμαι έτοιμος!»

 

Alexander Sims (#82 BMW M GTE ):

«Έκανα κάμποσα χιλιόμετρα με την BMW M8 GTE, έχοντας τρέξει στο IMSA (ΗΠΑ), και νιώθω πολύ περήφανος που φέρνω αυτή τη γνώση και την εμπειρία στην ομάδα εδώ, στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι μάθαμε πολλά στη δοκιμή και ερχόμαστε στον αγώνα με καλή γνώση της πίστας. Θα είναι επίπονο να ακολουθήσουμε το ρυθμό των υπολοίπων ομάδων GTE, αλλά έχουμε το κατάλληλο πλήρωμα που μας υποστηρίζει για να το πετύχουμε».

 BMW LE MANS

Augusto Farfus (#82 BMW M8 GTE):

«Οι 24 Ώρες του Le Mans είναι ο μεγαλύτερος αγώνας της χρονιάς για την BMW. Ζήσαμε ένα μεγάλης διάρκειας πρόγραμμα δοκιμών με ελάχιστο ύπνο για όλη την οικογένεια της BMW M Motorsport και τώρα ήρθε η ώρα να αποδείξουμε γιατί έγινε όλο αυτό. Είναι κρίμα που έχασα τη δοκιμή, αλλά την τελευταία φορά που έτρεξα στο Le Mans πήρα pole position, γι’ αυτό νιώθω σίγουρος ότι το ξέρω αρκετά καλά».