Menu
BMW 6 Gran Turismo

Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo

Η BMW παρουσιάζει εκτενώς ανανεωμένη μία από τις πιο δημιουργικές αυτοκινητιστικές φιλοσοφίες των τελευταίων χρόνων. Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo συνδυάζει την άνεση μεγάλων αποστάσεων ενός πολυτελούς sedan με το γοητευτικό στυλ ενός coupe

 

Η BMW παρουσιάζει εκτενώς ανανεωμένη μία από τις πιο δημιουργικές αυτοκινητιστικές φιλοσοφίες των τελευταίων χρόνων. Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo συνδυάζει την άνεση μεγάλων αποστάσεων ενός πολυτελούς sedan με το γοητευτικό στυλ ενός coupe. Η εντυπωσιακή λειτουργικότητα και τα υψηλά πρότυπα οδηγικής άνεσης και ευρυχωρίας για ξεκούραστα ταξίδια είναι από τα στοιχεία που προσδιόρισαν το χαρακτήρα του προκατόχου της και ιδρυτή αυτής της κατηγορίας. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά έχουν βελτιωθεί τώρα περαιτέρω στη νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo, της οποίας η συστηματική εξέλιξη από τη BMW Σειρά 5 Gran Turismo είναι ιδιαίτερα εμφανής στη σπορ κομψότητα, τα πολύ προηγμένα στοιχεία εξοπλισμού, τα καινοτόμα συστήματα ελέγχου / υποστήριξης και την τεράστια πρόοδο στις δυναμικές επιδόσεις και την απόδοση του νέου μοντέλου.

 

«Η BMW Σειρά 6 Gran Turismo προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό πολυτέλειας, άνεσης και ευέλικτης πρακτικότητας με μία πραγματικά ελκυστική σχεδίαση. Μαζί με τη σπορ, δυναμική συμπεριφορά που αγαπούν οι πελάτες, το όχημα αυτό ανεβάζει ψηλότερα τον πήχη στην ανώτερη κατηγορία οχημάτων BMW», σχολίασε ο Dr Ian Robertson, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος Πωλήσεων και Μάρκας BMW.

BMW 6 Gran Turismo

Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο της στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA) το Σεπτέμβριο του 2017. Στην αγορά αναμένεται το Νοέμβριο του 2017, όπου θα διατίθεται με επιλογή από τρεις κινητήρες τελευταίας γενιάς του BMW Group. Το ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW θα διατίθεται επίσης με δύο εκδόσεις μοντέλων από το λανσάρισμα.

 

Ελαφρύτερη, πιο σπορ, πιο άνετη και πιο αποδοτική.

Ένας συνδυασμός ευφυούς μηχανολογίας ελαφρού βάρους και αυξημένης χρήσης αλουμινίου και ατσαλιών υψηλής αντοχής για τα εξαρτήματα του αμαξώματος και του πλαισίου έχουν μειώσει το βάρος της νέας BMW Σειράς 6 Gran Turismo κατά 150 kg περίπου συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο. Μαζί με τη σημαντικά βελτιωμένη αεροδυναμική, η αύξηση ισχύος και η ανώτερη απόδοση των κινητήρων, αναβαθμίζουν τις σπορ επιδόσεις του αυτοκινήτου, βελτιστοποιώντας την κατανάλωση. Ανάλογα με την έκδοση του κινητήρα, η επιτάχυνση 0 – 100 km/h ολοκληρώνεται 0,7 δευτερόλεπτα ταχύτερα (BMW 630i Gran Turismo) συγκριτικά με το αντίστοιχο προηγούμενο μοντέλο, ενώ οι τιμές κατανάλωσης και ρύπων στον κύκλο NEDC είναι 15% χαμηλότερες (BMW 640i Gran Turismo, BMW 630d Gran Turismo). Πίσω από την αναβαθμισμένη δυναμική συμπεριφορά και οδηγική άνεση της νέας BMW Σειρά 6 Gran Turismo κρύβονται οι εκτενείς βελτιώσεις της τεχνολογίας πλαισίου. Ο πίσω άξονας διαθέτει αερανάρτηση με αυτόματο σύστημα ρύθμισης ύψους (βασικός εξοπλισμός), ενώ η οδηγική άνεση μπορεί να αυξηθεί με την προαιρετική ανάρτηση Adaptive (που περιλαμβάνει εμπρός / πίσω αερανάρτηση και Dynamic Damper Control). Το Executive Drive, που προσφέρεται σε συνδυασμό με το σύστημα Integral Active Steering και διαθέτει ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς, χαρίζει πιο σπορ αίσθηση. Η αερανάρτηση στους δύο άξονες επιτρέπει τη μηχανική ρύθμιση του ύψους του οχήματος, που σημαίνει ότι η απόσταση από το έδαφος μπορεί να αυξηθεί κατά 20 mm μέσω ενός μπουτόν, για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των χωματόδρομων και απότομων κλίσεων (ραμπών), για παράδειγμα. Το όχημα μπορεί επίσης να χαμηλώσει κατά 10 mm – είτε μηχανικά μέσω μπουτόν, ή αυτόματα όταν είναι επιλεγμένο το SPORT mode από το διακόπτη Driving Experience Control ή όταν η ταχύτητα του αυτοκινήτου ξεπεράσει τα 120 km/h. Όλα τα προαιρετικά συστήματα της ανάρτησης διατίθενται τώρα σε συνδυασμό με BMW xDrive.

BMW 6 Gran Turismo

Σχεδίαση: δυναμικές αναλογίες και κομψές, ρέουσες γραμμές.

Με εξωτερικό μήκος 5.091 mm (αύξηση 87 mm από το προηγούμενο μοντέλο), ίδιο πλάτος 1,902 mm και μειωμένο ύψος κατά 21 mm (1.538 mm) η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo αποκτά αεροδυναμικές αναλογίες. Το εμπρός τμήμα έχει μία χαρακτηριστική, δυναμική εμφάνιση με τους φακούς των στάνταρ προβολέων LED να εκτείνονται κατά μήκος της μεγάλης μάσκας BMW. Η σπορ κομψότητα που αποτελεί σήμα κατατεθέν της BMW αναδεικνύεται πιο έντονα στην προφίλ όψη, χάρη σε γνώριμα χαρακτηριστικά όπως το μακρύ καπό, η τραβηγμένη προς τα πίσω καμπίνα, ένα μεταξόνιο 3.070 mm, οι πόρτες με παράθυρα χωρίς πλαίσια, και ένα επιμηκυμένο περίγραμμα κρυστάλλων που εκτείνεται βαθιά στο πίσω τμήμα. Η γραμμή οροφής είναι κεκλιμένη σε στυλ coupe και ενσωματώνεται στο πίσω τμήμα που είναι τώρα 64 mm χαμηλότερο. Το τρισδιάστατο στυλ των πίσω φώτων προσθέτει μία ακόμα εντυπωσιακή νότα.

BMW 6 Gran Turismo

Η χαμηλωμένη σιλουέτα επιδρά θετικά στην αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου, σε συνδυασμό με τα ενεργά πτερύγια και άλλα μέτρα όπως Air Curtains, Air Breathers και μία αυτόματα εκτεινόμενη πίσω αεροτομή. Σαν αποτέλεσμα, ο συντελεστής οπισθέλκουσας (Cd) σε σχέση με το 0.29 του προηγούμενου μοντέλου, έχει μειωθεί στο 0.25.

BMW 6 Gran Turismo

Ιδανικό μίγμα οδηγικής απόλαυσης, άνεσης σε μακρινά ταξίδια και λειτουργικότητας.

Στη σχεδίαση εσωτερικού κυριαρχεί ένα οδηγοκεντρικό cockpit και μία εξαιρετικά ευρύχωρη καμπίνα επιβατών. Η υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων βελτιστοποιεί τη σφαιρική ορατότητα του οδηγού και μαζί με την εργονομική διάταξη των χειριστηρίων, συμβάλλει σε μία απαράμιλλη αίσθηση οδηγικής απόλαυσης. Οι γραμμές, τα υλικά και η ποιότητα κατασκευής της καμπίνας διαμορφώνουν μία προηγμένη, premium εικόνα και αίσθηση. Το πίσω τμήμα της νέας BMW Σειράς 6 Gran Turismo περιλαμβάνει τρία καθίσματα κανονικού μεγέθους που προσφέρουν μεγιστοποιημένο χώρο για τα πόδια. Η διεξοδική βελτιστοποίηση της διάταξης χώρων προσέθεσε έξτρα χώρο για το κεφάλι, ενώ τα ανασχεδιασμένα πίσω φώτα και η βελτιωμένη ηχομόνωση ανεβάζουν ακόμα ψηλότερα τον πήχη της άνεσης. Τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα comfort που διατίθενται προαιρετικά για το πίσω τμήμα επιτρέπουν τη ρύθμιση της γωνίας κλίσης της πλάτης με το πάτημα ενός μπουτόν.

BMW 6 Gran Turismo

Η BMW Σειρά 6 Gran Turismo έχει μονοκόμματη πίσω πόρτα που ανοίγει και κλείνει ηλεκτρικά (βασικός εξοπλισμός). Ο χώρος αποσκευών προσφέρει 610 L (+ 110 L επιπλέον από το προηγούμενο μοντέλο). Το σκαλοπάτι φόρτωσης έχει χαμηλώσει πάνω από πέντε εκατοστά και τώρα είναι στο ίδιο επίπεδο με τον πάτωμα του χώρου αποσκευών. Η διαιρούμενη 40 : 20 : 40 πλάτη των πίσω καθισμάτων αναδιπλώνεται ηλεκτρικά μέσω μπουτόν στο χώρο αποσκευών. Όλα αυτά σημαίνουν ότι η μέγιστη χωρητικότητα έχει αυξηθεί στα 1.800 L – +100 L σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Το κάλυμμα του χώρου αποσκευών αποτελείται από δύο τμήματα, είναι άκαμπτο και αποθηκεύεται σε θάλαμο κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών.

 

Νέα γενιά κινητήρων, οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic στάνταρ, BMW xDrive προαιρετικά.

Οι κινητήρες της νέας BMW Σειρά 6 Gran Turismo υιοθετούν προηγμένη τεχνολογία TwinPower Turbo και συνδυάζονται με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic στάνταρ. Ο δίλιτρος, τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας της νέας BMW 630i Gran Turismo αποδίδει μέγιστη ισχύ 190 kW/258 hp και μέγιστη ροπή 400 Nm. Επιταχύνει το αυτοκίνητο από 0 στα 100 km/h σε 6,3 δευτερόλεπτα με κατανάλωση μικτού κύκλου 6,6–6,2 lit / 100 km* και εκπομπές CO2 152–142 g/ km*.

BMW 6 Gran Turismo

Αποδίδοντας 250 kW/340 hp και μέγιστη ροπή 450 Nm, ο εξακύλινδρος εν σειρά 3.0L βενζινοκινητήρας προσφέρει στη BMW 640i Gran Turismo επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε 5,4 δεύτερα, ενώ η νέα BMW 640i xDrive Gran Turismo είναι λίγο ταχύτερη στα 5,3 δευτερόλεπτα. Η κατανάλωση μικτού κύκλου των δύο μοντέλων κυμαίνεται μεταξύ 7.4–7.0 lit./ 100 km και 8,2–7,7 lit./ 100 km* αντίστοιχα, που ισοδυναμεί με εκπομπές CO2 μεταξύ 169 / 159 g και 187 / 177 g /km*.

 

Ο εξακύλινδρος εν σειρά diesel 3.0-L κινητήρας που αποδίδει 195 kW/265 hp και μέγιστη ροπή 620 Nm μπορεί να συνδυάζεται προαιρετικά με τετρακίνηση. Η νέα BMW 630d Gran Turismo και η νέα BMW 630d xDrive Gran Turismo έχουν επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 6,1 δευτ. και 6,0 δευτ. αντίστοιχα. Οι τιμές κατανάλωσης μικτού κύκλου και εκπομπών ρύπων είναι 5,3–4,9 lit / 100 km* και 139–129 g / km* για τη BMW 630d Gran Turismo & 5,9–5,5 lit. / 100 km* και 154–144 g / km * για τη BMW 630d xDrive Gran Turismo.

BMW 6 Gran Turismo

BMW 6 Gran Turismo

Μοναδικά ευέλικτο σύστημα ελέγχου.

Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo διαθέτει σύστημα απεικόνισης και ελέγχου που προσφέρει απαράμιλλη ευελιξία για τις λειτουργίες χειρισμού, πλοήγησης, επικοινωνίας και ενημέρωσης / ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου. Στην καρδιά όλων βρίσκεται το σύστημα iDrive, μαζί με το Touch Controller στην κεντρική κονσόλα και το Control Display, που τώρα έχει τη μορφή ανεξάρτητης οθόνης αφής. Η οθόνη υψηλής ανάλυσης έχει διαγώνιο 10,25 ιντσών, ενώ η διάταξη μενού σε στυλ tiles με κινούμενα γραφικά σε πραγματικό χρόνο διευκολύνει το διαισθητικό έλεγχο των λειτουργιών. Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo προσφέρει επίσης την άνεση του φωνητικού ελέγχου και του συστήματος αναγνώρισης χειρονομιών της BMW. Οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν και τη νέα γενιά BMW Head-Up Display, με επιφάνεια προβολής 70% μεγαλύτερη από πριν.

BMW 6 Gran Turismo

Συστήματα υποστήριξης προετοιμάζουν το δρόμο για την αυτοματοποιημένη οδήγηση.

Τα συστήματα υποστήριξης οδηγού της νέας BMW Σειράς 6 Gran Turismo χρησιμοποιούν στερεοσκοπική κάμερα και προαιρετικούς αισθητήρες ραντάρ και υπερήχων για την παρακολούθηση της περιοχής γύρω από το όχημα. Το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης και πεζού – Collision και Pedestrian Warning – με λειτουργία City Collision Mitigation περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό, ενώ η λίστα προαιρετικών επιλογών περιλαμβάνει τη νέα, βελτιωμένη έκδοση του Active Cruise Control με Stop & Go που λειτουργεί σε ταχύτητες μεταξύ 0 και 210 km/h. Το Steering & lane control assistant (ενεργό στο ίδιο φάσμα ταχυτήτων) αντιπροσωπεύει ένα ακόμα βήμα στο δρόμο για την αυτοματοποιημένη οδήγηση. Αυτό χρησιμοποιεί τις σημάνσεις του δρόμου και τα προπορευόμενα οχήματα για προσανατολισμό και βοηθά τον οδηγό να παραμείνει στη λωρίδα του. Τα συστήματα Lane Departure και Lane Change Warning, Side Collision Warning και το Evasion Aid αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας βοηθώντας τον οδηγό με τις κατάλληλες διορθωτικές παρεμβάσεις στο τιμόνι. Οι προειδοποιήσεις Διασταυρούμενης κυκλοφορίας (Crossing traffic warning), Προτεραιότητας (Priority warning), Διασταύρωσης (Crossroads warning) και Λάθους κατεύθυνσης στον αυτοκινητόδρομο (Wrong-way warning) συμβάλλουν στην αποφυγή ενδεχομένως επικίνδυνων καταστάσεων. Τέλος, η BMW Σειρά 6  Gran Turismo διατίθεται κατόπιν παραγγελίας με το στοιχείο Remote Control Parking.

BMW 6 Gran Turismo

BMW Connected: βοηθός προσωπικής μετακίνησης, νέες υπηρεσίες.

Οι ιδιοκτήτες της BMW Σειράς 6 Gran Turismo μπορούν επίσης να απολαμβάνουν τα οφέλη του BMW Connected: ευφυής συνδεσιμότητα που βοηθά τους οδηγούς να φτάνουν στον προορισμό τους στον προορισμό τους και με ελάχιστο στρες – ακόμα και όταν βρίσκονται εκτός του αυτοκινήτου. Για το σκοπό αυτό, καταχωρήσεις ημερολογίου από ένα smartphone μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προγραμματισμό διαδρομής: για παράδειγμα, η ιδανική ώρα αναχώρησης μπορεί να υπολογιστεί με βάση τα δεδομένα κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και ο προορισμός πλοήγησης μπορεί να μεταφερθεί στο αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη. Μέσα από το αυτοκίνητο, οι οδηγοί διαχειρίζονται δεδομένα ημερολογίου, e-mail και επαφών μέσω της λειτουργίας Microsoft Exchange. Το smartphone τους ενσωματώνεται ασύρματα μέσω Bluetooth, ενώ υπάρχει δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης.

BMW 6 Gran Turismo

Το σύστημα ενημέρωσης κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο (Real Time Traffic Information) επισημαίνει την παρουσία κυκλοφοριακών ανασχέσεων και αργά κινούμενης κυκλοφορίας. Το On-Street Parking Information βοηθά στην ανεύρεση σημείων στάθμευσης στο πλάι του δρόμου, ενώ η λειτουργία Remote 3D View επιτρέπει στους οδηγούς να βλέπουν live εικόνες του αυτοκινήτου τους και της γύρω περιοχής στο smartphone τους.

 

Εκδόσεις μοντέλου στο λανσάρισμα:

BMW  630 i Gran Turismo Τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας, οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic. Κυβισμός: 1.998cc, ισχύς: 190 kW/258 hp στις 5.000 – 6.500 rpm, μέγιστη ροπή: 400 Nm στις 1.550 – 4.400 rpm. Επιτάχυνση [0 – 100 km/h]: 6,3 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα: 250 km/h. Κατανάλωση καυσίμου, μικτός κύκλος*: 6,6 – 6,2 l/100 km, Εκπομπές CO2, στο μικτό κύκλο*: 152 – 142 g/km.

 

BMW  640 i Gran Turismo BMW  640 i xDrive Gran Turismo Εξακύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας, οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic. Κυβισμός: 2.998cc, ισχύς: 250 kW/340 hp στις 5.500 – 6.500 rpm, μέγιστη ροπή: 450 Nm στις 1.380 – 5.200 rpm. Επιτάχυνση [0 – 100 km/h]: 5,4 δευτ. / 5,3 δευτ., τελική ταχύτητα: 250 km/h / 250 km/h. Κατανάλωση καυσίμου, μικτός κύκλος *: 7,4 – 7,0 l/100 km / 8,2 – 7,7 l/100 km, Εκπομπές CO2, στο μικτό κύκλο*: 169 – 159 g/km / 187 – 177 g/km.

 

BMW  630 d Gran Turismo BMW  630 d xDrive Gran Turismo Εξακύλινδρος εν σειρά diesel, οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic. Κυβισμός: 2.993cc, ισχύς: 195 kW/265 hp στις 4.000 rpm, μέγιστη ροπή: 620 Nm  στις 2.000 – 2.500 rpm. Επιτάχυνση [0 – 100 km/h]: 6,1 δευτ. / 6,0 δευτ., τελική ταχύτητα: 250 km/h / 250 km/h. Κατανάλωση καυσίμου, μικτός κύκλος *: 5,3 – 4,9 l/100 km / 5,9 – 5,5 l/100 km, Εκπομπές CO2, στο μικτό κύκλο*: 139 – 129 g/km / 154 – 144 g/km.

 

* Τιμές, σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών της Ε.Ε. Ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπου του ελαστικού που χρησιμοποιείται.

Όλες οι τιμές επιδόσεων, κατανάλωσης και ρύπων είναι προκαταρκτικές.