Menu

Η νέα BMW R 1200 GS

Το όνομα “GS” έχει καθιερωθεί ως σύμβολο απόλυτης απόλαυσης στον κόσμο των δύο τροχών πάνω από 35 χρόνια:

Το BMW R 1200 GS ενσαρκώνει άριστα το κύρος μιας μοτοσικλέτας τουρισμού μεγάλων αποστάσεων που συνδυάζεται με δυναμικές επιδόσεων και ικανότητες εκτός δρόμου. Αυτό ισχύει κυρίως για τις BMW GS με δικύλινδρο boxer κινητήρα. Μαζί τους μπορείς να εξερευνήσεις τις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη και σε ακραίες συνθήκες.

Νέα BMW R 1200 GS – υπεροχή ανεξαρτήτως εδάφους.

Το όνομα “BMW GS” έχει καθιερωθεί ως σύμβολο απόλυτης απόλαυσης στον κόσμο των δύο τροχών πάνω από 35 χρόνια: Το “GS” ενσαρκώνει άριστα το κύρος μιας μοτοσικλέτας τουρισμού μεγάλων αποστάσεων που συνδυάζεται με δυναμικές επιδόσεων και ικανότητες εκτός δρόμου. Αυτό ισχύει κυρίως για τις BMW GS με δικύλινδρο boxer κινητήρα. Μαζί τους μπορείς να εξερευνήσεις τις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη και σε ακραίες συνθήκες.

 

Η μοναδική φιλοσοφία της R 1200 GS με τον προσγειωμένο χαρακτήρα και τον ισχυρό, υψηλόρροπο κινητήρα έχει απήχηση σε μεγάλο αριθμό αναβατών σε όλο τον κόσμο. Σε κάθε περίπτωση, δίκαια αυτή έχει επικρατήσει στην κατηγορία της εδώ πολλά χρόνια και είναι bestseller στη γκάμα της BMW Motorrad. Με τη νέα R 1200 GS, η BMW Motorrad επεκτείνει τη γκάμα μοτοσικλετών GS όχι μόνο με τη μορφή πρόσθετων προϊοντικών βελτιστοποιήσεων αλλά και με την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών. Για πρώτη φορά, οι πελάτες μπορούν να χαρίσουν σε μία BMW GS μία πιο έντονη πινελιά enduro ή στυλιστικής άποψης ανάλογα με τη χρήση της ή να παραγγείλουν τα πακέτα Rallye και Exclusive.

 

Η R 1200 GS,  η πιο δημοφιλής ταξιδιωτική μοτοσικλέτα enduro στον κόσμο, εμφανίζεται βελτιστοποιημένη σε διάφορους τομείς και ξαφνιάζει με έναν πρωτοφανή συνδυασμό δυναμικών επιδόσεων, άνεσης και προδιαγραφών εκτός δρόμου. Αυτό οφείλεται σε αξιόλογες βελτιώσεις, πολυάριθμα νέα χαρακτηριστικά και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα προαιρετικού εξοπλισμού και αξεσουάρ.

 

Boxer κινητήρας με νέο καταλυτικό μετατροπέα και χαρτογράφηση προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις EU 4.

Η νέα R 1200 GS χρησιμοποιεί όπως πριν έναν αερο-υγρόψυκτο boxer που αποδίδει 92 kW (125 hp) στις 7.750 rpm και μέγιστη ροπή 125 Nm στις 6.500 rpm. Τώρα έχει τροποποιημένο καταλυτικό μετατροπέα και νέα χαρτογράφηση για τη διαχείριση του κινητήρα, ώστε να πληροί τις τελευταίες προδιαγραφές EU4. Στο model year 2017 ήδη προστέθηκε ένας αποσβεστήρας κραδασμών στο δευτερεύοντα άξονα κιβωτίου και αναβαθμίστηκε το τύμπανο του επιλογέα σχέσεων και οι άξονες του κιβωτίου.

 

 

Προαιρετικό Riding Modes Pro με δυναμικό έλεγχο πρόσφυσης DTC και νέο Hill Start Control .

Για προσαρμογή στις ατομικές προτιμήσεις του αναβάτη, η νέα R 1200 GS προσφέρει δύο προγράμματα οδήγησης “Rain” και “Road” στο βασικό εξοπλισμό της σε συνδυασμό με Automatic Stability Control “ASC” για βέλτιστη πρόσφυση. Προαιρετικά, η νέα R 1200 GS μπορεί να εφοδιάζεται με εργοστασιακό “Riding Modes Pro” που περιλαμβάνει τα πρόσθετα προγράμματα οδήγησης “Dynamic” και “Dynamic Pro”, “Enduro” και “Enduro Pro” καθώς και Dynamic Traction Control DTC, που επιτρέπει ακόμα πιο αποδοτική και ασφαλή επιτάχυνση κυρίως υπό κλίση.

 

Τα “Dynamic Pro” και “Enduro Pro” ενεργοποιούνται μέσω κωδικοποιημένης διεπαφής, ενώ προσφέρουν επίσης επιλογές εξατομίκευσης του χαρακτήρα της μοτοσικλέτας. Άλλα στοιχεία του “Riding Modes Pro” είναι το νέο set-off assistant Hill Start Control για άνετες εκκινήσεις σε ανηφόρες, το ABS Pro για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στο φρενάρισμα, ακόμα υπό κλίση, και το δυναμικό φως φρένου το οποίο κάνει ακόμα πιο αντιληπτό το φρενάρισμα στους οδηγούς που ακολουθούν.

 

Ηλεκτρονική ανάρτηση Dynamic ESA Next Generation ” με πλήρως αυτόματη λειτουργία ρύθμισης απόστασης από το έδαφος.

Μία νέα διάσταση οδηγικής ασφάλειας, επιδόσεων και άνεσης προσφέρει το προαιρετικό σύστημα ηλεκτρονικής ρύθμισης ανάρτησης της BMW Motorrad Dynamic ESA “Next Generation” (Electronic Suspension Adjustment): εδώ, η απόσβεση προσαρμόζεται αυτόματα στην κατάσταση ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες και τους ελιγμούς, ενώ με τη λειτουργία αυτόματης ρύθμισης ύψους αντισταθμίζονται όλες οι αλλαγές στο μεταφερόμενο φορτίο.

 

‘Σφιχτή’ σπορ ανάρτηση για τους λάτρεις της off road οδήγησης εργοστασιακή, προαιρετική επιλογή για την R 1200 GS Rallye .

Το πακέτο Rallye που διατίθεται από το εργοστάσιο βελτιστοποιεί τη νέα R 1200 GS για πιο απαιτητική χρήση off-road. Οι εκτός δρόμου επιδόσεις αυξάνονται σημαντικά χάρη στον αυξημένο συντελεστή σκληρότητας των ελατηρίων (‘σκληρότερη’ ανάρτηση), τα πιο μακριά γόνατα και τη μεγαλύτερη διαδρομή των ελατηρίων.

 

Νέα χρώματα και στυλ σε τρεις ελκυστικές αποχρώσεις.

Ενώ η βασική σχεδιαστική δομή της R 1200 GS έχει διατηρηθεί στη νέα έκδοση, η βελτιστοποιημένη εργονομία στην περιοχή των γονάτων βελτιώνει τον off-road χαρακτήρα της. Οι έντονες αντιθέσεις, τα νέα χρώματα και τα δύο προαιρετικά πακέτα εξοπλισμού Rallye και Exclusive προάγουν τα ιδιαίτερα προσόντα της R 1200 GS μέσα από τη διαφορετικότητά τους.

 

Βελτιστοποιημένες λεπτομέρειες βλέπουμε στον εμπρός λασπωτήρα και στο κέντρο του εμπρός τροχού, ενώ διακριτικές αεροτομές γνωστές ως ‘εκτροπείς’ προσδίδουν μία νότα αεροδυναμικής τελειότητας. Νέας σχεδίασης είναι τα ένθετα στον αεραγωγό και το ρεζερβουάρ. Ανανεωμένοι είναι επίσης οι αεραγωγοί ψύξης και τα διακοσμητικά στοιχεία του ψυγείου, με γαλβανισμένη επιφάνεια ή από ανοξείδωτο ατσάλι (Rallye & Exclusive).

 

Η off-road πλευρά της νέας R 1200 GS τονίζεται ιδιαίτερα στην έκδοση

Rallye. Η Lupine Blue μεταλλική βαφή, τα βαμμένα, πλαϊνά διακοσμητικά στοιχεία του ρεζερβουάρ σε αποχρώσεις της BMW Motorsport και το πλαίσιο σε Cordoba Blue συνδυάζονται με το μαύρο σύστημα κίνησης δημιουργώντας την πιο σπορ GS παραγωγής όλων των εποχών.

 

Η φινέτσα της R 1200 GS Exclusive υπογραμμίζεται με πλαϊνά διακοσμητικά του ρεζερβουάρ σε Monolith metallic matt με διαφανή διακοσμητικά στοιχεία, έναν λασπωτήρα στον εμπρός τροχό και κεντρικό κάλυμμα ρεζερβουάρ σε Iced Chocolate metallic καθώς και ένα πλαίσιο σε Agate Grey metallic matt. Το μαύρο σύστημα κίνησης και οι χρυσαφί δαγκάνες φρένων δημιουργούν μία καλαίσθητη αντίθεση.

 

Τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας BMW R 1200 GS :

  • Boxer κινητήρας με νέο καταλυτικό μετατροπέα και χαρτογράφηση προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις EU4, με ίδια ισχύ 92 kW (125 hp) που αποδίδεται στις 7.750 rpm.
  • Νέα εμφάνιση με οπτικά αναβαθμισμένη στιβαρότητα.
  • Πιο χαρακτηριστικό στυλ και ελκυστικές χρωματικές προτάσεις.
  • Πιο εργονομικές επιλογές και πολυάριθμα ύψη και εκδόσεις σέλας.
  • Μεγαλύτερη ποικιλία εκδόσεων σε σχέση με το βασικό μοντέλο από την πολυτελή R 1200 GS Exclusive μέχρι την R 1200 GS Rallye για οδηγούς με off-road φιλοδοξίες.
  • R 1200 GS Rallye – νέα έκδοση με ανώτερη προϊοντική ουσία:

Σέλα Rallye, σπορ ζελατίνα, ψυγείο και προστατευτικό πλαισίου, φαρδιά μαρσπιέ enduro και ζάντες με διασταυρούμενες ακτίνες καθώς και επαγγελματική σπορ ανάρτηση και προαιρετικά ελαστικά με τακούνια.

  • Καινοτόμες λειτουργίες από την τελευταία γενιά Dynamic ESA: πρόγραμμα αυτόματης απόσβεσης και ανάρτηση με αυτόματη ρύθμιση ύψους για μία νέα εμπειρία οδήγησης.
  • Riding Modes Pro με DTC, Hill Start Control και τα νέα προσαρμοζόμενα προγράμματα Modi Dynamic Pro και Enduro Pro, προαιρετικός εργοστασιακός εξοπλισμός.
  • Νέα προαιρετικά αξεσουάρ όπως προστατευτικά κυλίνδρων, μπαγκαζιέρα για δύο κράνη και αξεσουάρ προστασίας off-road όπως προστατευτικά ψυγείου και πλαισίου.
About Author

George

Comment 1

Leave a Comment