Menu

BMW στο 87ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2017

Στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του 2017, η BMW θα παρουσιάσει τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις από την τρέχουσα γκάμα της αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της βιώσιμης μετακίνησης με πλήρως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα.

 

Η επόμενη γενιά της BMW Σειράς 5 Touring θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της στη φετινή 87η έκδοση της δημοφιλούς Έκθεσης που πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο Palexpo.

Στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του 2017, η BMW θα παρουσιάσει τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις από την τρέχουσα γκάμα της αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της βιώσιμης μετακίνησης με πλήρως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα. Η επόμενη γενιά της BMW Σειράς 5 Touring θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της στη φετινή 87ηέκδοση της δημοφιλούς Έκθεσης που πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο Palexpo. Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση ετοιμάζεται να κάνει στη Γενεύη και η νέα BMW Σειρά 4, πλήρως ανανεωμένη με βελτιώσεις σχεδίασης, πλαισίου, εσωτερικού περιβάλλοντος και εξοπλισμού. Μία ακόμα αποκλειστική έκδοση του επαναστατικού σπορ plug-in-υβριδικού BMW i8 θα κάνει επίσης το παγκόσμιο ντεμπούτο στο Σαλόνι της Γενεύης (9 – 19 Μαρτίου 2017) με τη μορφή του BMW i8 Protonic Frozen Black Edition.

 

Παγκόσμια πρεμιέρα : νέα BMW Σειρά 5 Touring.

Η νέα έκδοση της Σειράς 5 Touring, που απολαμβάνει ιδιαίτερη επιτυχία στις Ευρωπαϊκές αγορές αυτοκινήτου, προάγει σε ένα επίπεδα το συνδυασμό οδηγικής απόλαυσης, υψηλής αισθητικής, καινοτομίας και ευφυούς λειτουργικότητας, που προσδιορίζει και την ταυτότητα του μοντέλου. Με χαρακτηριστικές αναλογίες και μοναδική γεωμετρία, η σχεδίαση του αμαξώματος προδίδει σπορ επιδόσεις και ευελιξία. Συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο, η νέα BMW Σειρά 5 Touring έχει ελαφρώς μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις και προσφέρει αισθητά αυξημένο χώρο επιβατών και αποσκευών. Η ακουστική εμπειρία και τα επίπεδα άνεσης για τους πίσω επιβάτες έχουν βελτιστοποιηθεί.

BWW new

Ακόμα και με όλα τα καθίσματα κατειλημμένα, ο χώρος αποσκευών της νέας BMW Σειράς 5 Touring έχει χωρητικότητα 570 L – δέκα λίτρα πλέον του προκατόχου της. Ο χώρος αποσκευών μπορεί να επεκταθεί στα 1.700 L (επιπλέον 30 L), εάν χρειαστεί. Το επιτρεπόμενο ωφέλιμο φορτίο είναι σημαντικά υψηλότερο από του απερχόμενου μοντέλου. Η μεταβλητότητα βελτιώνεται με αρκετές πρακτικές λεπτομέρειες. Μπουκάλια 1L χωράνε στις θήκες των θυρών, ενώ οι ποτηροθήκες στην κεντρική κονσόλα μπορούν να φιλοξενήσουν ακόμα μεγαλύτερα. Η διαιρούμενη 40:20:40 / αναδιπλούμενη πλάτη πίσω καθίσματος κατεβαίνει πιέζοντας ένα μπουτόν στο χώρο αποσκευών. Ρύθμιση της γωνίας κλίσης της πλάτης διατίθεται προαιρετικά. Το κάλυμμα του χώρου αποσκευών και το διαχωριστικό δίχτυ είναι αποθηκευμένα σε ξεχωριστές θήκες σε υποδοχές κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών, ενώ ένα ανεξάρτητα ανοιγόμενο πίσω παρμπρίζ και αυτόματη λειτουργία πίσω πόρτας αποτελούν επίσης τμήμα του βασικού εξοπλισμού. Το Comfort Access (προαιρετικό) περιλαμβάνει hands-free άνοιγμα και κλείσιμο της πίσω πόρτας.

 

Όταν ξεκινήσουν οι πωλήσεις της νέας BMW Σειράς 5 Touring τον Ιούνιο του 2017, θα υπάρχουν τέσσερις κινητήρες τελευταίας γενιάς του BMW Group. Δύο από αυτούς θα συνδυάζονται με το ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive από την αρχή. Στην πορεία, θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις που θα συνδυαστούν με συμβατική πίσω κίνηση ή τετρακίνηση. Η απόδοση, η βελτιστοποιημένη αεροδυναμική και η μείωση βάρους κατά 100 kg (κατά μέσο όρο) συγκριτικά με τα αντίστοιχα απερχόμενα μοντέλα σημαίνουν ότι η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων έχουν μειωθεί μέχρι 11%, ανάλογα με την έκδοση του κινητήρα.

 

Η ευφυής δομή ελαφρού βάρους εναρμονίζεται με την αυξημένη στρεπτική ακαμψία του αμαξώματος και του εξελιγμένου πλαισίου. Έτσι η νέα BMW Σειρά 5  Touring προσφέρει πιο αρμονική από ποτέ ισορροπία μεταξύ ευελιξίας και οδηγικής άνεσης. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει αερανάρτηση με αυτόματη ρύθμιση ύψους πίσω, ενώ τα συστήματα Dynamic Damper Control, Adaptive Drive με ενεργό έλεγχο κλίσεων αμαξώματος, Integral Active Steering – που τώρα διατίθεται σε συνδυασμό με xDrive – και η ανάρτηση M Sport παραγγέλνονται προαιρετικά.

 

Η φιλοσοφία απεικόνισης και ελέγχου λειτουργιών περιλαμβάνει τώρα οθόνη αφής και σύστημα αναγνώρισης χειρονομιών BMW, ενώ νέα συστήματα υποστήριξης όπως Steering & lane control assistant (υποβοήθηση διεύθυνσης και υποστήριξη ελέγχου λωρίδας κυκλοφορίας) επιταχύνουν τις εξελίξεις στο δρόμο για την αυτοματοποιημένη οδήγηση. Το Remote Control Parking διατίθεται επίσης για τη νέα BMW Σειρά 5 Touring, ενώ μία ακόμα σημαντική υπηρεσία στον τομέα της ευφυούς συνδεσιμότητας βοηθά στην ανεύρεση χώρων στάθμευσης στο δρόμο – On-Street Parking Information.

 

Πιο σπορ από ποτέ : νέα BMW Σειρά 4.

Με πιο μοντέρνα σχεδίαση και νέα φιλοσοφία πλαισίου, η νέα BMW Σειρά 4 συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Ανασχεδιασμένοι αεραγωγοί και πίσω ποδιά, και νέοι στάνταρ προβολείς LED και πίσω φώτα LED υπογραμμίζουν την αποκλειστική, σπορ εμφάνιση των νέων μοντέλων της BMW Σειράς 4, Coupe Cabrio και Gran Coupe. Νέα στυλιστικά στοιχεία, πινελιές χρωμίου και λαμπερό μαύρο φινίρισμα στην κεντρική κονσόλα προσδίδουν έξτρα νότες πολυτέλειας στο εσωτερικό.

Σε συνδυασμό με το προαιρετικό σύστημα Πλοήγησης Professional, τα μενού για το λειτουργικό σύστημα iDrive έχουν τη μορφή εικονιδίων στην οθόνη Control Display. Η διάταξη των πάνελ ελέγχου γίνεται σύμφωνα με τις επιθυμίες του χρήστη και το σχετικό περιεχόμενο του μενού ενημερώνεται συνεχώς. Προαιρετικά διατίθεται το Multifunctional Instrument Display για τη BMW Σειρά 4.

 

Η πιο άκαμπτη ανάρτηση προσφέρει πιο σπορ συμπεριφορά στις νέες BMW Σειράς 4 Coupe και Gran Coupe χωρίς όμως να υπονομεύεται η άνεση. Ελαστικά υψηλών επιδόσεων προσφέρονται προαιρετικά για τις ανώτερες εκδόσεις.

 

Ανασχεδιασμένα πίσω φώτα full-LED και νέα στοιχεία πολυτέλειας στο εσωτερικό αναβαθμίζουν την εμφάνιση των BMW M4 Coupe και BMW M4 Cabrio. Και τα δύο αυτά σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων διατίθενται με τη νέα έκδοση του συστήματος Πλοήγησης Professional και τις τελευταίες υπηρεσίες BMW ConnectedDrive Services.

Η απόλυτη οδηγική απόλαυση με ηλεκτρικό αυτοκίνητο, παγκόσμια πρεμιέρα του BMW i8 Protonic Frozen Black Edition.

Με το BMW i3 να κατέχει ένα τεράστιο μερίδιο της αγοράς, και νέες ειδικές εκδόσεις τουBMW i8 και επιπλέον μοντέλα BMW iPerformance ήδη καθοδόν, το BMW Group επεκτείνει την παγκόσμια κυριαρχία του στον τομέα βιώσιμης μετακίνησης. Το BMW i3 είναι το πιο επιτυχημένο ηλεκτρικό όχημα στην premium compact κατηγορία. Ομοίως, το BMW i8 παραμένει πρώτο και με διαφορά στην κατηγορία του. Χάρη στο i8 και τα μοντέλα BMW iPerformance, η BMW είναι η παγκοσμίως πιο επιτυχημένη κατασκευάστρια plug-in υβριδικών μοντέλων στην premium κατηγορία. Το φθινόπωρο του 2016 μάλιστα πέτυχε ένα ορόσημο πωλήσεων 100.000 οχημάτων BMW με πλήρως ηλεκτρικό ή plug-in-υβριδικό σύστημα κίνησης. Το BMW Group στοχεύει να πουλήσει άλλα 100.000 οχήματα με τεχνολογία BMW eDrive το 2017.

Η γκάμα αποκλειστικών, περιορισμένης παραγωγής ειδικών εκδόσεων του plug-in υβριδικού, σπορ μοντέλου BMW i8 επεκτείνεται. Το BMW i8 Protonic Frozen Black Edition θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι της Γενεύης 2017. Η απόχρωση της BMW Individual, Protonic Frozen Black, και το αποκλειστικό στυλ του εσωτερικού αναδεικνύουν την προηγμένη γοητεία του. Μέσα στο 2017, η BMW i θα λανσάρει επίσης την έκδοση BMW i8 Protonic Frozen Yellow Edition, προσφέροντας στους πελάτες την ευκαιρία να βιώσουν την οδηγική απόλαυση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με στοιχεία αποκλειστικότητας.