Menu

Η Ducati ξεκινά την παραγωγή του Superleggera V4

  • Το πρώτο Ducati Superleggera V4 βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου Borgo Panigale.

  • Κατασκευασμένο σε περιορισμένη και αριθμημένη σειρά 500 μονάδων, το Superleggera V4 είναι η μόνη μοτοσικλέτα στον κόσμο που έχει εγκριθεί για οδική χρήση με πλαίσιο από ανθρακονήματα, ψαλίδι και ζάντες

  • Ο τυχερός ιδιοκτήτης του Superleggera V4 001/500 καλέστηκε στο Borgo Panigale για την παράδοση της μοτοσικλέτας

  • Όλοι οι πελάτες του Superleggera V4 έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το “επίσημο” Panigale V4 R του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος SBK και την ευκαιρία να αγοράσουν πρόσβαση στο “MotoGP Experience και να οδηγήσουν στο GP Desmosedici

Το πρώτο Superleggera V4 βγήκε από τη γραμμή παραγωγής Borgo Panigale (κάντε κλικ εδώ για το βίντεο). Αυτή είναι η # 001 από τις 500 μονάδες που έχουν προγραμματιστεί σε περιορισμένη και αριθμημένη σειρά. Η μόνη μοτοσικλέτα στον κόσμο που έχει εγκριθεί για χρήση στο δρόμο με πλαίσιο, ψαλίδι και ζάντες από ανθρακονήματα, είναι τελικά διαθέσιμη. Ένα αριστούργημα της μηχανολογίας, της τεχνικής και του σχεδιασμού “made in Italy”, το οποίο θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς όσον αφορά την απόδοση, το στυλ και την προσοχή στη λεπτομέρεια.

Η αποκλειστικότητα των υλικών και των τεχνικών λύσεων που υιοθετήθηκαν στο Superleggera V4 αντικατοπτρίζεται επίσης στον μέγιστο προβλεπόμενο αριθμό μοτοσικλετών: 500 αριθμημένες μονάδες συνοδευόμενες από πιστοποιητικό γνησιότητας. Η προοδευτική αρίθμηση των μοτοσυκλετών (XXX / 500), που συμπίπτει με τον αριθμό πλαισίου, εμφανίζεται στο τιμόνι και στο κλειδί ανάφλεξης.
Ο πρώτος από τους τυχερούς ιδιοκτήτες αυτού του φανταστικού ποδηλάτου έχει προσκληθεί στο Borgo Panigale για τελετή παράδοσης και, τις επόμενες μέρες, θα συναντήσει προσωπικά τον Claudio Domenicali, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ducati, για να λάβει το Superleggera V4 001/500 του.

Η μοναδικότητα του έργου Superleggera V4 υπογραμμίζεται από τις εμπειρίες που η Ducati μαζί με την Ducati Corse έχει δεσμεύσει αποκλειστικά για τους ιδιοκτήτες της μοτοσικλέτας: το “Superbike Experience” – τη δυνατότητα για όλους τους οπαδούς που αγοράζουν ένα Superleggera V4 να μπορούν να δοκιμάσουν το Panigale V4 R που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK στην πίστα του Mugello. Ακόμη πιο απίστευτη και αποκλειστική είναι η ευκαιρία – που περιορίζεται σε 30 ιδιοκτήτες του Superleggera V4 – να αγοράσει πρόσβαση στο “MotoGP Experience”, πραγματοποιώντας έτσι το όνειρο κάθε λάτρη της σπορ μοτοσικλέτας. Για πρώτη φορά θα είναι δυνατή η οδήγηση του Desmosedici GP στην πίστα, ακολουθούμενη απευθείας από τεχνικούς της Ducati Corse. Και οι δύο «Εμπειρίες» έχουν επιβεβαιωθεί για το 2021.

Η προσοχή που ολοκληρώνει την εμπειρία αγοράς του Superleggera V4, περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα εξατομίκευσης των δερμάτων Superleggera V4 με αερόσακους από τη γραμμή “SuMisura Ducati”, καθώς και τη συμπλήρωση της εμφάνισης με κράνος άνθρακα, αμφότερα αφιερωμένα σε αυτή τη μοτοσικλέτα, των οποίων τα χρώματα και τα γραφικά αναπαράγονται.

Κάθε μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη με ένα κιτ Racing: πλήρης εξάτμιση για χρήση της πίστας Akrapovič σε τιτάνιο. ανοιχτό κάλυμμα συμπλέκτη από ανθρακονήματα. κάλυμμα ψαλιδιού με ανθρακονήματα με τιτάνιο “slider”. κιτ αντικατάστασης προβολέων και φωτός. κιτ αφαίρεσης κατόχου πινακίδας κυκλοφορίας. κιτ αφαίρεσης πλευρικής βάσης. καπάκια αλουμινίου αντικατάστασης καθρέφτη από μπιγιέτ. Ducati Data Analyzer + GPS (DDA + GPS); κάλυμμα καυσίμου αγώνων, προστασία μοχλού φρένων, κάλυμμα μοτοσυκλέτας. εμπρός και πίσω βάση και φορτιστής μπαταρίας.

Η μοτοσυκλέτα παραδίδεται μέσα σε ένα ξύλινο κιβώτιο με ειδικά κατασκευασμένη προσαρμογή για τη μεταφορά αυτού του αριστουργήματος “Made in Borgo Panigale”.
Τέλος, όλοι οι πελάτες λαμβάνουν μια γλυπτική αναπαραγωγή του Superleggera V4 σε κλίμακα 1:10, διαμορφωμένο σε φουτουριστικά αεροδυναμικά σχήματα. Ένα πραγματικό αντικείμενο συλλέκτη εξατομικευμένο με τον αριθμό της μοτοσικλέτας σας.

Superleggera V4

Το Superleggera V4 είναι η μόνη μοτοσικλέτα στον κόσμο, εγκεκριμένη για οδική χρήση, με ολόκληρη τη φέρουσα δομή του πλαισίου (πλαίσιο, υποπλαίσιο, ψαλίδι και ζάντες), κατασκευασμένο από σύνθετο υλικό, λαμβάνοντας μόνο για αυτά τα εξαρτήματα ένα βάρος εξοικονόμηση 6,7 kg σε σύγκριση με αυτά του Panigale V4 MY20. Για να διασφαλιστούν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας, αυτά τα εξαρτήματα ελέγχονται 100% από τις πιο εξελιγμένες τεχνικές που δανείζονται από την αεροδιαστημική βιομηχανία, όπως θερμογραφία, έλεγχοι υπερήχων και τομογραφία.
Η ειδική ρύθμιση του πλαισίου δίνει μια απαράμιλλη ικανότητα επιβράδυνσης, μια εξαιρετική ταχύτητα καθόδου κατά τη στροφή και μια έντονη τάση του ποδηλάτου να κλείνει τις τροχιές κατά την έξοδο από τις στροφές.

Πολλά εξαρτήματα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, μοντελοποιημένα σε προηγμένα αεροδυναμικά σχήματα. Αυτά περιλαμβάνουν το φέρινγκ, το οποίο φτάνει σε επίπεδα απόδοσης υψηλότερα από αυτά των σημερινών μοτοσικλετών MotoGP, τα οποία περιορίζονται σε αυτό από τους ισχύοντες τεχνικούς κανονισμούς. Χάρη στα αεροδυναμικά εξαρτήματα διπλού αεροπλάνου εμπνευσμένα από τη μοτοσυκλέτα MotoGP της Ducati 2016, η πιο υψηλής απόδοσης σε αυτόν τον τομέα, είναι σε θέση να εγγυηθεί ένα κατακόρυφο φορτίο 50 kg “downforce” στα 270 km / h, 20 kg περισσότερο από αυτό που παράγεται από τα φτερά των Panigale V4 MY20 και V4R. Αυτή η δύναμη βελτιώνει την επιτάχυνση.