Menu

FCAHeritage: Οι «φρουροί» της Ιταλικής αυτοκινητιστικής κληρονομιάς κλείνουν 5 χρόνια δυναμικής παρουσίας

Από το 2015, η FCA Heritage προστατεύει και προωθεί την ιστορική κληρονομία των Fiat, Alfa Romeo, Lancia και Abarth μέσω σειράς εκδηλώσεων, αλλά και υπηρεσιών. Από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη (MoMA) και διαγωνισμούς κλασσικών αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, μέχρι τους αγώνες ιστορικών οχημάτων και τις υπηρεσίες συντήρησης και αναπαλαίωσης, η FCAHeritage κρατάει ζωντανή και επίκαιρη όσο ποτέ την αγάπη για τα Ιταλικά αυτοκίνητα.

Heritage Hub

Τα πρώτα 5 χρόνια ζωής της FCAHeritage συμπυκνώθηκαν στο παρακάτω videoπου δημιουργήθηκε ειδικά για αυτή τη ξεχωριστή περίσταση:

Τα 5 χρόνια ζωής κλείνει η FCAHeritage, το τμήμα του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles που δημιουργήθηκε με στόχο τη διατήρηση και προώθηση της πλούσιας ιστορικής κληρονομιάς των Fiat, Alfa Romeo, Lancia και Abarth. Πρόκειται για ένα ορόσημο, αλλά κυρίως για μια αφετηρία με στόχο την ακόμα δυναμικότερη συνέχεια του οργανισμού, ο οποίος με βάση το FCA Heritage HUB στο Mirafiori του Τορίνο ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο τις μοναδικές δημιουργίες της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Heritage Hub

«Και μόνο το όνομα δίνει ξεκάθαρα το στίγμα του γιατί δημιουργήθηκε η FCA Heritage. Ο όρος χρησιμοποιείται για την παράδοση, την ιστορία, αλλά ακόμα περισσότερο για την κληρονομιά που περνά στις νεότερες γενιές,» αναφέρει ο κ. RobertoGiolito, επικεφαλής της FCA Heritageγια την περιοχή ΕΜΕΑ.«Η δημιουργία της FCA Heritage το 2015, για εμάς σήμανε την ευρύτερη διάδοση της ιστορίας μας. Όχι απλά ως μια διάσωση, αλλά ως μια αναγέννηση. Η πολύτιμη κληρονομιά μας συνεχίζει να εμπνέει τα μοντέλα του αύριο, τα οποία βεβαίως θα είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον και με υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας, αλλά παράλληλα θα διατηρούν το διάσημο MadeinItaly στιλ.»

Fiat 500 and Panda@Triennale Design Museum, Milan, 2017

Συνεργασίες με διάσημα μουσεία και συμμετοχές σε διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο

Από την αρχή της λειτουργίας της, η FCAHeritage, δημιούργησε συνεργασίες με μερικά από τα πιο διάσημα μουσείο σε όλο τον κόσμο. Το Victoria & Albert Museum στη Μεγάλη Βρετανία, το Musée National dela Voiture,στη Γαλλία, τοTriennale Design Museum στην Ιταλία, αλλά και το Sinsheim Museum of Technology στη Γερμανία, με τη βοήθεια της FCA Heritage φιλοξένησαν μερικά από τα πιο ξεχωριστά μοντέλα των Ιταλικών μαρκών του Ομίλου FCA. Στη λίστα εξέχουσα θέση κατέχει η προσθήκη στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA), ενός Fiat500 F του 1968, το οποίο αποτελεί σύμβολο του Ιταλικού στιλ, αλλά και συνολικότερα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Με αφορμή αυτές τις συνεργασίες, το 2018, η FCA Heritage δημιούργησε το πρόγραμμα “Reloaded by Creators”, όπου μια επιλογή κλασσικών αυτοκινήτων ανακατασκευάστηκαν από τους ειδικού της FCA και διατέθηκαν προς πώληση με τα έσοδα να αξιοποιούνται για τη διάσωση και άλλων ιστορικών μοντέλων.

Alfa Romeo @1000 Miglia, 2019

Παράλληλα με τη συμμετοχή στις συλλογές μουσείων σε όλο τον κόσμο, τα «διαμάντια» της FCA Heritage συμμετείχαν σε διαγωνισμούς κλασσικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Στο Goodwood Festival of Speed, στο Targa Florio όπου το 2016 ο Πρόεδρος της FCA κ. John Elkann συμμετείχε με μια Alfa Romeo Giulietta SZ-, αλλά και το “Mille Miglia”, μοντέλα όπως οι Alfa Romeo 6C 1500 SS, Alfa Romeo 1900 C52 Coupé (‘Disco Volante’) και Brabham BT45 Alfa Romeo κατέκτησαν πρωτιές σε αγώνες, αλλά και διαγωνισμούς ομορφιάς.

FCA Heritage @ Salon Retromobile, Paris, 2020

Συνεχίζοντας την παράδοση

Πριν λίγες ημέρες, τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Officine Classiche – του τμήματος ανακατασκευών και πιστοποιήσεων της FCAHeritage- ήρθε να ενισχύσει τις υπηρεσίες που προσφέρονται προς ιδιώτες, αλλά και την ιδιωτική συλλογή του Ομίλου. Με έκταση 6.000τ.μ. σε σχέση με τα 900τ.μ. που αρχικά είχε στη διάθεση του, το Officine Classiche φέρνει πίσω στην αρχική τους κατάσταση κλασσικά μοντέλα των Fiat, Alfa Romeo, Lancia και Abarth. Παράλληλα πιστοποιεί με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές κλασσικά αυτοκίνητα του Ομίλου, αλλά και προσφέρει πληροφορίες σε συλλέκτες σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, με τη νέα σειρά “Heritage Parts”, έγινε για πρώτη φορά διαθέσιμη μια σειρά  αυθεντικών ανταλλακτικών που κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας τις αυθεντικές μεθόδους παραγωγής. Τα εγκαίνια της σειράς έγιναν με ένα από τα πλέον θρυλικά μοντέλα του Ομίλου, την Lancia Delta HF Intergrale, για την οποία έγιναν και πάλι διαθέσιμοι οι αυθεντικοί προφυλακτήρες. Αντίστοιχα η αναβίωση του “Fiat Abarth 595 Classiche Kit” έκανε δυνατή τη μετατροπή ακόμα και σήμερα ενός Fiat 500 πρώτης γενιάς σε Fiat Abarth 595, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως το έκανε και ο ίδιος ο Carlo Abarth το 1963.

Alfa Romeo Disco Volante @ Kyoto 2018

Με τα αυτοκίνητα να αποτελούν ζωντανή ιστορία και όχι ένα απλό μουσειακό στοιχείο, η FCA Heritage δημιούργησε το Heritage HUB, τον χώρο όπου σε περίπου 15.000τ.μ. περισσότερα από 300 αυτοκίνητα βρίσκονται δίπλα στον επισκέπτη αποκαλύπτοντας μπροστά στα μάτια του το μεγαλείο της Ιταλικής αυτοκινητιστικής κληρονομίας.

Fiat 500 @ MoMa, New York, 2019

Παράλληλα μέσω του www.fcaheritage.com και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης  Instagram, Facebookκαι YouTube,το κοινό μπορεί να γνωρίσει από απόσταση το μαγικό κόσμο της FCAHeritage. Το videoπου δημιουργήθηκε ειδικά για τα 5 πρώτα χρόνια λειτουργίας του οργανισμού, δίνει μια περιεκτική, αλλά γεμάτη συναίσθημα εικόνα της δυναμικής αφετηρίας της FCAHeritage.

Lancia Delta HF Integrale 1994

Alfa Romeo BT45@Amelia Island Concours d’Elegance, 2016

FCA Heritage @Technik Museum, Sinsheim, 2019

Fiat 131 Abarth Rally Gr.4 131@ Goodwood, 2017

Alfa Romeo Scarabeo concept car

πηγή: FCA