Menu

MotoGP Assen: Rossi – Keep Winning

Παραφράζοντας την γνωστή διαφήμιση, δεν νομίζουμε ότι υπάρχει τρόπος να περιγράψουμε το πάθος του Valentino Rossi για τη νίκη! Είκοσι και πλέον χρόνια μετά, είναι το ίδιο διψασμένος για το συναίσθημα της νίκης, ώστε να δείχνει νεότερος από όλους τους ανταγωνιστές του. Ούτε o Dovi, ούτε ο Zarco, ούτε o Marquez ούτε ο Petrucci κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση του, παρόλο που τον προσπέρασαν όλοι, αυτός με πάθος, εμπειρία και αποφασιστικότητα μοναδική, κρατήθηκε στην πρώτη θέση πανηγυρίζοντας την 115η νίκη της καριέρας του!

Ο Zarco..

Ξεκινώντας από την πρώτη θέση, ξεχώρισε και οδήγησε τον αγώνα για άλλη μια φορά ο Zarco, μαζί με τους Rossi, Marquez και τις Ducati των Dovi και Petrucci, όλοι με διαφορετικούς συνδυασμούς ελαστικών. Ο  Vinales που ξεκίνησε πολύ πίσω, στην προσπάθεια του να φτάσει τους πρώτους οδηγούς πριν ξεφύγουν, πέφτει κοντά στη μέση του αγώνα και το πρωτάθλημα πλέον αποκτά 5 διεκδικητές. Αμέσως, βγαίνουν οι πινακίδες σε όλους για να εκτιμήσουν τα ρίσκα τους αλλά ακόμα ένα δράμα έμελλε να ξεδιπλωθεί: οι πρώτες σταγόνες της βροχής και η δυνατότητα στους αναβάτες να αλλάξουν μοτοσικλέτα. Από εκεί κι έπειτα όλοι ήταν υποψήφιοι για το θρίαμβο ή την καταστροφή. Ο Zarco αλλάζει πρώτος σε βρόχινη μοτοσικλέτα αφού δεν είχε καμία εμπιστοσύνη στην οδήγησή του.  Το ίδιο κάνει και ο Lorenzo. Όμως η βροχή ποτέ δεν έγινε τόσο ισχυρή ώστε να αποκτήσουν πλεονέκτημα και τελικά λίγο πριν το τέλος έχει σταματήσει πλήρως και ο αγώνα γίνεται σε στεγμή πίστα. Οι υπόλοιποι συνεχίζουν ρισκάροντας με slick, προσπαθούν να περάσουν τον Vale,  ο οποίος φυσικά νιώθει τη νίκη και  το θρίαμβο να είναι τόσο κοντά και αντιστέκεται παθιασμένα. Τελικά, επικρατεί του Petrucci ενώ αντίστοιχη είναι η μάχη για την τρίτη θέση μεταξύ των Dovi, Marquez και Crutclow με τον Marquez να κερδίζει την τελευταία θέση στο βάθρο.

Michelin

Για άλλη μια φορά, η εποχή των Michelin μας έδωσε εκπληκτικό συναγωνισμό, τρομερές συγκινήσεις και προσπεράσματα μέχρι την τελευταία στροφή. Βοήθησε βέβαια και ο καιρός που ήταν συνεχώς άστατος, αλλά φυσικά και η πίστα του Assen που συνεχίζει να είναι μοναδική σε σχεδίαση ακόμα και μετά από δεκάδες τροποποιήσεις αλλά και το κοινό που φτιάχνει πάντα μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Να σημειώσουμε εδώ, ότι στην εποχή της Bridgestone  τα ελαστικά ήταν δεδομένα για όλη τη χρονιά, οι επιλογές σε γόμες λιγότερες αφού το εύρος λειτουργίας τους ήταν τεράστιο και φυσικά οι αναβάτες που ξεχώριζαν ήταν πάντα οι ίδιοι: fantastic 4!  Τώρα, ο συναγωνισμός είναι τέτοιος ώστε ο Petrucci  που έχει ανέβει μόλις δύο φορές στο βάθρο, να παραπονιέται ότι οι κριτές δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους ξεχνώντας να ειδοποιήσουν τους πιο αργούς αναβάτες με μπλε σημαίες και δεν κέρδισε -τον κολλητό του- Rossi με τα εννέα παγκόσμια πρωταθλήματα.  Ο Dovi με συνολικά  τέσσερις νίκες στην καριέρα του είναι πρώτος στην βαθμολογία με Ducati, για πρώτη φορά μετά το 2009 του με τον Stoner, ενώ ο Lorenzo τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθηλητής ξέχασε να οδηγεί;

Ωραίο το θέαμα, αλλά να υπάρχει και μια συνέπεια, νομίζουμε!

*δεν ισχύει φυσικά το ίδιο για τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Moto2 Zarco ο οποίος κάνει μια καταπληκτική χρονιά με την δορυφορική Yamaha.

Δείτε τα  αναλυτικά αποτελέσματα, την κατάταξη του αγώνα και τη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

About Author

Michalis

Sorry no comment yet.

Leave a Comment