Menu

Moto GP Silverstone & Misano: Ανατροπή ξανά!

Δεν μπορούμε να θυμηθούμε άλλη χρόνια στη σύγχρονη ιστορία του παγκόσμιου πρωταθλήματος μοτοσικλετών, που να έχει τόσο δραματική εξέλιξη! Κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει ποιος είναι ο πιθανός νικητής σε κάθε αγώνα. Σχεδόν όλοι οι οδηγοί έχουν ελπίδες για διάκριση, κάνοντας το πρωτάθλημα πιο συναρπαστικό από ποτέ. Όπως έλεγε ο μακαρίτης Nicky Hayden, “ο λόγος που στηνόμαστε στην εκκίνηση σε κάθε αγώνα είναι γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε”.

Silverstone

Ποιος άστατος βρετανικός καιρός; Μια καταπληκτική, ηλιόλουστη μέρα προσέφερε τις ιδανικές συνθήκες για αγώνα και φυσικά ρίσκο για την επιλογή του σωστού συνδυασμού ελαστικών. Διεκδικητές της πρώτης θέσης Rossi, Marquez, Dovi, Vinales, Crutchlow, Lorenzo, Zarco. Πιο συγκεντρωμένος, με τρομερά πειθαρχημένο, αποφασιστικό και αλάνθαστο τρόπο οδήγησης ο Vale, οδηγεί όλους τους υπόλοιπους που είτε μάχονται μεταξύ τους είτε κάνουν συντήρηση δυνάμεων και ελαστικών μέχρι τους τελευταίους 5 γύρους του αγώνα, όπου καραδοκούν για την τελική επίθεση. Το δράμα αρχίζει να εκτυλίσσεται όταν -ανήκουστο- σκάει ο κινητήρας της Honda του Marquez. O Rossi πλέον, 3 γύρους πριν το τέλος δέχεται την επίθεση από τον καταπληκτικό Dovi και τελικά υποχωρεί πίσω και από τον Vinales. Ο νικητής Dovi είναι πρώτος κατά 9 βαθμούς από τον Marquez  και το όνειρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος αρχίζει να παίρνει ξεκάθαρη εικόνα. Απογοήτευση για τον Rossi αλλά το 10ο είναι σε απόσταση βολής.  Ή μήπως είναι νωρίς ακόμα;

Rossi: Καταστροφή!

Στην προπόνηση enduro  που κάνουν όλοι οι αθλητές στο ενδιάμεσο των αγώνων, αφού δεν επιτρέπεται να οδηγήσουν τις μοτοσικλέτες τους(;) o  Vale είχε ένα ατύχημα που όπως φαίνεται του στερεί όποια ελπίδα είχε για το πρωτάθλημα. Υπέστη κάταγμα κνήμης – περόνης, έχασε τον αγώνα του Misano  που η κίτρινη λαοθάλασσα τον περίμενε να τον αποθεώσει και ίσως και τον επόμενο της Aragon αν και θα δοκιμάσει να οδηγήσει και θα αποφασίσει τότε.

Misano

Η βροχή που όλοι περίμεναν στην Αγγλία, τελικά έμεινε για όλη την αγωνιστική μέρα στο Misano κάνοντας τον αγώνα συναρπαστικό αφού κάθε λάθος πληρώνεται με DNF  και απομάκρυνση από τον στόχο του τίτλου, αφού μένουν μόνο 5 αγώνες. Τον αγώνα οδηγεί ο Lorenzo αφού η Ducati φαίνεται ότι έχει στο DNA της την καλύτερη αίσθηση στη βροχή ενώ ακολουθούν από κοντά οι -παντός καιρού- Marquez, Dovi, Petrucci. Με πολύ προσοχή ακολουθεί ο Vinales αφού γνωρίζει ότι το παραμικρό λάθος, θα τον απομακρύνει σημαντικά από τη διεκδίκηση του τίτλου. O Lorenzo που δεν έχει τίποτα να χάσει, πέφτει σχετικά νωρίς και αναλαμβάνει το ρόλο του “λαγού” o Petrucci. Η πίστα δεν στεγνώνει καθόλου, παρότι ετοιμάζονται οι μοτοσικλέτες για στεγνό και ο Marquez που έχει τα πάντα να χάσει, περνάει στην αρχή του τελευταίου γύρου -με ταχύτερο γύρο του αγώνα- τον καταρρακωμένο Petrux, ο οποίος για άλλη μια φορά δεν καταφέρνει να κερδίσει. Ο Dovi 3ος βλέπει το πλεονέκτημα του να εξανεμίζεται και να ισοβαθμεί με τον Marquez. Παρότι, σοφά, δεν ρίσκαρε περισσότερο, η αυτοπεποίθηση του Marq, σίγουρα τον ανησυχεί, αφού πλέον ουσιαστικά μένουν 3 αναβάτες, 3 διαφορετικοί κατασκευαστές, 3 διαφορετικές φιλοσοφίες οδήγησης στη μάχη του τίτλου! Ίσως, ζούμε την μετά Rossi εποχή, όπου στο τέλος του αγώνα κερδίζει πάντα κάποιος…άλλος!

 

 

 

About Author

Michalis

Sorry no comment yet.

Leave a Comment