Menu

Οι νέες BMW R 1250 GS και BMW R 1250 RT

Πάνω από 35 χρόνια, ο κινητήρας boxer των μοντέλων GS και RT της BMW Motorrad αποτελεί σύμβολο δυναμικής και αξιόπιστης κινητήριας ισχύος, κατάλληλος για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων – ή απλά για την απόλαυση μιας διήμερης εκδρομής.

Οι νέες BMW R 1250 GS και R 1250 RT – η μαγεία των ταξιδιωτικών και touring μοτοσικλετών μέσα από μία νέα διάσταση κινητήριας ισχύος.

Πάνω από 35 χρόνια, ο κινητήρας boxer των μοντέλων GS και RT της BMW Motorrad αποτελεί σύμβολο δυναμικής και αξιόπιστης κινητήριας ισχύος, κατάλληλος για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων – ή απλά για την απόλαυση μιας διήμερης εκδρομής. Για περισσότερα από 25 χρόνια, η BMW Motorrad χρησιμοποιεί τετραβάλβιδη τεχνολογία σε συνδυασμό με ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου και τεχνολογία καταλύτη κλειστού βρόγχου ώστε να επιτυγχάνονται βέλτιστες καμπύλες ισχύος και ροπής, απόδοση και περιβαλλοντική συμβατότητα.

 

Εξελιγμένος boxer με Τεχνολογία BMW ShiftCam για αυξημένη ισχύ σε όλο το εύρος στροφών, μειωμένα επίπεδα ρύπων και κατανάλωσης, πιο ομαλή και αθόρυβη λειτουργία.

Με τον προηγμένο κινητήρα boxer, οι νέες R 1250 GS και R 1250 RT δεν πετυχαίνουν μόνο ένα νέο επίπεδο ισχύος και ροπής αλλά και βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά ομαλής και αθόρυβης λειτουργίας – κυρίως στις χαμηλές στροφές. Επιπλέον, ο νέος κινητήρας προσφέρει βελτιωμένη κατανάλωση και ιδιαίτερα ευχάριστο ήχο. Η Τεχνολογία BMW ShiftCam χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην παραγωγή των κινητήρων της BMW Motorrad: αυτή επιτρέπει τον μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων και τη μεταβλητή βύθιση στην πλευρά της εισαγωγής. Επιπλέον, οι εκκεντροφόροι εισαγωγής έχουν σχεδιαστεί για ασύγχρονο άνοιγμα των δύο βαλβίδων εισαγωγής, με αποτέλεσμα βελτιωμένη περιδίνηση του εισερχόμενου μίγματος και, επομένως, πιο αποδοτική καύση.

Άλλες τεχνικές αλλαγές στον κινητήρα περιλαμβάνουν κίνηση των εκκεντροφόρων που τώρα γίνεται από μία οδοντωτή καδένα (αντί τις προηγούμενης συμβατικής με  ράουλα) – βελτιστοποιημένη παροχή λαδιού, διπλά μπεκ ψεκασμού και νέο σύστημα εξάτμισης. 

Δύο riding modes, ASC και Hill Start Control, στον βασικό εξοπλισμό

Διατίθενται δύο riding modes στον βασικό εξοπλισμό, ώστε οι μοτοσικλέτες να προσαρμόζονται στις προσωπικές προτιμήσεις των αναβατών. Το Automatic Stability Control ASC εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο οδηγικής ασφάλειας λόγω βέλτιστης ελκτικής πρόσφυσης.  Το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα Hill Start Control είναι επίσης στάνταρ και στα δύο μοντέλα με ανάλογα οφέλη.

 

Riding Modes Pro , με πρόσθετα riding modes Dynamic Traction ControlDTC ABS Pro Hill Start Control Pro και Dynamic Brake Assistant DBC (νέο), διατίθεται ως προαιρετικός εργοστασιακός εξοπλισμός.

Το “Riding Modes Pro” διατίθεται τώρα σαν προαιρετικό στοιχείο εξοπλισμού, με το πρόσθετο riding mode “Dynamic”, Dynamic Traction Control DTC, και στην RT 1250 GS επιπλέον τα riding modes “Dynamic Pro”, “Enduro” και “Enduro Pro”. Το DTC επιτρέπει ακόμα πιο αποδοτική και ασφαλή επιτάχυνση κυρίως υπό κλίση. Το ABS Pro (τμήμα των Riding Modes Pro στην R 1250 GS, στάνταρ στην R 1250 RT) προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στο φρενάρισμα, ακόμα και υπό κλίση. Το νέο Dynamic Brake Control DBC παρέχει πρόσθετη ασφάλεια στο φρενάρισμα, και σε δύσκολες συνθήκες, αποτρέποντας την τυχαία ενεργοποίηση του γκαζιού. Με παρέμβαση στον έλεγχο του κινητήρα, μειώνεται η ροπή στο φρενάρισμα, ώστε να γίνεται πλήρης αξιοποίηση της πίεσης πέδησης στον πίσω τροχό. Αυτό κρατά τη μοτοσικλέτα σταθερή και μειώνει την απόσταση φρεναρίσματος.

 

Ηλεκτρονική ανάρτηση Dynamic ESA  Next Generation ” με πλήρως αυτόματη αντιστάθμιση φορτίου, τώρα και για την R 1250 RT .

Με την προαιρετική ανάρτηση Dynamic ESA “Next Generation” της BMW Motorrad, οι αποσβέσεις προσαρμόζονται αυτόματα στις τρέχουσες συνθήκες, ανάλογα με την οδηγική κατάσταση και τους ελιγμούς, και υπάρχει αυτόματη αντιστάθμιση σε όλες τις συνθήκες φορτίου, κάτι που επιτρέπει την άριστη προσαρμογή της μοτοσικλέτας στις εκάστοτε συνθήκες, επιτυγχάνοντας εξαιρετικά άνετη απόσβεση και σταθερή απόκριση – διατίθεται επίσης για την R 1250 RT.

 

Προβολέας LED για την R 1250 στον βασικό εξοπλισμό και φως ημέρας LEDDRL και για τα δύο μοντέλα, ως προαιρετικό, εργοστασιακό στοιχείο εξοπλισμού.

Η νέα R 1250 GS περιλαμβάνει τώρα προβολέα LED στάνταρ. Επιπλέον, το φως ημέρας LED DRL διατίθεται σαν προαιρετικό στοιχείο εξοπλισμού για την R 1250 GS και για την R 1250 RT, που φέρει φώτα αλογόνου.

 

Συνδεσιμότητα: πίνακας οργάνων πολλαπλών λειτουργιών με έγχρωμη οθόνη TFT  6,5 ιντσών και πολυάριθμα στάνταρ χαρακτηριστικά στην R 1250 GS .

Η νέα R 1250 GS έχει τώρα εξοπλισμό Συνδεσιμότητας στάνταρ, με έγχρωμη οθόνη TFT 6,5 ιντσών. Σε συνδυασμό με το στάνταρ Multi-Controller της BMW Motorrad, αυτό σημαίνει ότι ο αναβάτης μπορεί να έχει πρόσβαση σε λειτουργίες οχήματος και συνδεσιμότητας γρήγορα και άνετα. Η  R 1250 RT εφοδιάζεται με μεγάλη, έγχρωμη οθόνη TFT 5,7 ιντσών, η οποία συμπληρώνεται από αναλογικό ταχύμετρο και στροφόμετρο.

 

Intelligent Emergency Call, εργοστασιακή επιλογή .

Η εξασφάλιση της ταχύτερης δυνατής βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος ή επείγουσας ανάγκης και κινδύνου, μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές. Το προαιρετικό Intelligent Emergency Call κινητοποιεί για βοήθεια στον τόπο του συμβάντος το ταχύτερο δυνατό. Η λειτουργία αυτή μπορεί επίσης να παραγγελθεί και για τα δύο μοντέλα.

 

BMW Motorrad Spezial – υψηλής ποιότητας εξοπλισμός εξατομίκευσης και προαιρετικές προτάσεις από το εργοστάσιο.

Η BMW Motorrad Spezial αποτελεί μία συλλογή συναρπαστικών στοιχείων εξατομίκευσης που αυξάνουν τις επιδόσεις και την αξία, που διατίθενται ως προαιρετικός, εργοστασιακός εξοπλισμός. Στόχος είναι η αρμονική ενσωμάτωση στο όχημα,  η χρήση υλικών κορυφαίας ποιότητας, η σχολαστική ποιότητα κατασκευής και η ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια.

Τα πακέτα μηχανουργημένων εξαρτημάτων Option 719 Classic και HP διατίθενται για τις νέες R 1250 GS και R 1250 RT.

 

Η νέα R 1250 RT μπορεί να αναβαθμιστεί με Ζάντες Option 719 Classic ή Sport, μία αποκλειστική σέλα και ένα από τα δύο φινιρίσματα Spezial. Το σπορ τελικό εξάτμισης HP, διατίθεται επίσης από το εργοστάσιο για τα δύο νέα μοντέλα boxer.

 

Νέες ελκυστικές αποχρώσεις και στιλιστικές προτάσεις.

Η νέα R 1250 GS προδίδει τον ταξιδιωτικό και off-road χαρακτήρα της με δύο μοντέρνες βασικές αποχρώσεις και δύο εντυπωσιακές στιλιστικές εκδόσεις. Η νέα R 1250 RT αποτυπώνει οπτικά τον τουριστικό χαρακτήρα της με μία βασική απόχρωση, δύο στιλιστικές εκδόσεις και δύο φινιρίσματα  Option 719 Spezial.

 

Επισκόπηση των αλλαγών της  νέας BMW R 1250 GS :

• Εξελιγμένος κινητήρας boxer με Τεχνολογία BMW ShiftCam για μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και μεταβλητή βύθιση στην πλευρά της εισαγωγής.

• Αυξημένη ισχύς σε όλη την κλίμακα στροφών, βελτιστοποιημένα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων, βελτιωμένα χαρακτηριστικά αθόρυβης και πολιτισμένης λειτουργίας.

• Αυξημένη ισχύς και ροπή: 136 HP (100 kW) στις 7.750 σ.α.λ και 143 Nm στις 6.250 rpm (προηγουμένως: 125 HP (92 kW) στις 7.750 σ.α.λ και 125 Nm στις 6.500 σ.α.λ.

• Κυβισμός1 254 cc (προηγουμένως: 1.170 cc).

• Ασύγχρονο άνοιγμα βαλβίδων εισαγωγής για βελτιωμένη περιδίνηση και, κατ’ επέκταση, πιο αποδοτική καύση.

• Κίνηση εκκεντροφόρων με οδοντωτή καδένα αντί συμβατικής με ράουλα

• Βελτιστοποιημένη παροχή λαδιού και ψύξη ποδιών εμβόλων.

• Αισθητήρας κρουστικής καύσης (πειράκια) για καλύτερη προσαρμογή στις συνθήκες ταξιδιού.

• Τελευταία γενιά μονάδας ελέγχου κινητήρα BMS-O και χρήση διπλών μπεκ για ακόμα πιο αποδοτικό μείγμα αέρα/καυσίμου.

• Νέο σύστημα εξάτμισης για βέλτιστη απόδοση.

• Νέο, πρόσθετο εμπρός σπόιλερ στην R 1250 RT.

• Δύο riding modes, ASC και Hill Start Control στάνταρ.

• Riding Modes Pro, με πρόσθετα riding modes, Dynamic Traction Control DTC, ABS Pro (standard in the R 1250 RT), Hill Start Control Pro και Dynamic Brake Assistant DBC, προαιρετικός εργοστασιακός εξοπλισμός.

• Ηλεκτρονική Ανάρτηση Dynamic ESA “Next Generation” με πλήρως αυτόματη αντιστάθμιση φορτίου.

• Εκτός από τη στάνταρ ρύθμιση ύψους σέλας (εξαίρεση: HP style για την R 1250 GS), διατίθεται ευρεία γκάμα εργοστασιακών σελών σε διάφορα ύψη.

• Προβολέας LED για την R 1250 GS στάνταρ και φως ημέρας LED DRL και για τα δύο μοντέλα, προαιρετικός εργοστασιακός εξοπλισμός.

• Συνδεσιμότητα: multifunctional πίνακας οργάνων με έγχρωμη οθόνη TFT 6,5 ιντσών και πολλά χαρακτηριστικά στάνταρ στην R 1250 GS.

• Intelligent Emergency Call, εργοστασιακή επιλογή.

• BMW Motorrad Spezial – προαιρετικός, εργοστασιακός εξοπλισμός εξατομίκευσης.

• Εκτενής λίστα προαιρετικού εξοπλισμού και Αξεσουάρ BMW Motorrad.

• Η νέα R 1250 GS: ταξιδιωτική και με off-road ικανότητες με δύο μοντέρνα βασικά φινιρίσματα και δύο εντυπωσιακές στιλιστικές εκδόσεις.

• Η νέα R 1250 RT: αποκλειστικός touring χαρακτήρας με ένα βασικό χρώμα, δύο στυλ και φινιρίσματα Option 719 Spezial.