Menu

Eicma 2019 Έκθεση Μοτοσυκλέτας Μιλάνου (1ο μέρος)

 

Eicma Rho Fierra Milano 2019 (5 με 10 Νοεμβρίου)

κείμενο-περιγραφή Γιώργος Λιόκαλος
Φωτογραφίες: Γιώργος Λιόκαλος, Μιχάλης Λαγουδάκης, Αλέκος Πολυχρονάκης, Press Kits, Eicma media kits

Έχοντας επισκεφτεί πάρα πολλές εκθέσεις τα τελευταία 20 χρόνια έχω να πω ότι από την φετινή αυτό που μου έμμεινε ως μια ευχάριστη ανάμνηση είναι η διοργάνωση και όλο το «πανηγύρι» που στήνεται γύρο από το event της έκθεσης. Από τις “μεγάλες” εταιρείες δεν με ενθουσίασε σχεδόν κανένα μοντέλο. Δεν ξέρω αν κουραστήκανε αυτές ή εγώ. Αυτό που κρατάει τον ενθουσιασμό και τον πήχη της eicma σε ψηλά επίπεδα είναι οι μικρότερες εταιρείες που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για μια θέση στο γκαράζ μας. Κάθε χρόνο τα ηλεκτρικά οχήματα καταλαμβάνουν όλο και περισσότερο χώρο στην έκθεση. Αναμενόμενο βέβαια.

Ας αναφερθούμε σε μερικά νούμερα της φετινής Eicma:

  • 43 χώρες συμμετείχαν και φυσικά και η Ελλάδα ανάμεσα σε αυτές
  • 1887 brands
  • σχεδόν 800.000 επισκέπτες !!
  • 1η φορά έγινε event για παιδιά ηλικίας 4 έως 11 και οι συμμετοχές περάσανε τις 1.000
  • 4053 δημοσιογράφοι (4 εκ τον οποίον εμείς) και άλλοι 4065 influencers !

Το υλικό που συγκεντρώσαμε είναι πραγματικά πολλά Giga byte και παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα πιο ενδιαφέροντα προσπαθώντας να σας βάλουμε μέσα στην έκθεση.

 

Υ.Γ. Ειμαστε στην διάθεση σας να σας αποστείλλουμε υλικό για την μοτοσυκλέτα που σας ενδιαφέρει (φωτογραφίες δικές μας και press kit info). Στείλτε μας ένα e-mail στο info@test-drive.gr με το μοντέλο που σας ενδιαφέρει. 

 APRILIA
H APRILIA παρουσίασε στο περίπτερο της (σε ένα τμήμα του Piaggio Group) μια 2κύλινδρη 660 κυβικά Super Sport μοτοσυκλέτα. Στα νούμερα που ανακοινώνει είναι 100 ίπποι και 169 κιλά. Ο ίδιος κινητήρας όπως ήταν αναμενόμενο τοποθετήθηκε και στην οικογένεια των Tuono (με 95 ίππους) που όμως προς το παρόν είναι concept .
   
APRILIA RS 660
APRILIA TUONO 660 CONCEPT
BENELI
Σίγουρα το περίπτερο της Ιταλικής Benelli μόνο απαρατήρητο δεν περνάει 
Το Leoncino 800 Trail είναι 2κύλινδρο 754 κυβικά και με απόδοση 81,6 ίππους και 6,8 κιλά ροπή. Θα είναι διαθέσιμο το 2ο εξάμηνο του 2020
Το πανέμορφο Tornado Naked 125 με ιπποδύναμη 11,1, και 12άρηδες τροχούς Το 2κύλινδρο 302S με 38 ίππους
BETA
Το εντυπωσιακό περίπτερο της ΒΕΤΑ
Xtrainer RR Racing 4T
Άλλη μια φωτογραφία απο το περίπτερο Ηλεκτρικό Mini Cross με 1 ώρα αυτονομία
BIMOTA
Η Ιταλική Bimota έχει πουλήσει το 49,9% των μετοχών της στον Ιαπωνικό κολλοσό που ακούει στο όνομα KAWASAKI. Έτσι η νέα Tesi H2 (πάνω αριστερά η 1η Tesi) δεν πήρε τυχαία τον κωδικό Η2 αφού δανείζεται τον κινητήρα της H2 της Kawasaki. 
 
 
BMW
Tο φετινό περίπτερο της BMW μας άφησε λιγάκι άφωνους και όχι με την καλή έννοια. Ενώ περιμέναμε να δούμε καμιά 100αριά μοτοσυκλέτες στο περίπτερο…. Δυστυχώς όχι. Δόθηκε περισσότερο έμφαση στην ενημέρωση και εξηγώ. Κατασκευάστηκε ένας χώρος με σκαλοπάτια-καθίσματα για τους δημοσιογράφους. Έγινε μια παρουσίαση στο χώρο στον οποίο ήταν 3 μοτοσυκλέτες, τα νέα μοντέλα της εταιρείας και από την πίσω πλευρά αυτού του χώρου υπήρχαν αυτές οι μοτοσυκλέτες μαζί με 2 πρωτότυπα. Σε τίποτα δεν θύμιζε την παλιότερη αίγλη του περιπτέρου της. Τα νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν είναι το ανανεωμένο S 1000 XR, και το F 900 R και το F 900 XR.
ο Χώρος στο περίπτερο της BMW που θα γινόταν η παρουσίαση τύπου Τα νέα μοντέλα στη σειρά 
Το ανανεωμένο S 1000 XR. Όπως δηλώνει η BMW “ακόμα πιο ελαφρύ, ακόμα πιο γρήγορα και ακόμα πιο ευέλικτο”. 10 κιλά ελαφρύτερο και απόδοση 165 ίππους και 11,6 κιλά ροπής
Το εικονιζόμενο BMW είναι το νέο F 900XR o κινητήρας είναι απο το F 850 GS υπερκυβισμένος απο τα 853 κυβικά στα 895. Ο 2κύλινδρος κινητήρας αποδίδει τώρα 105 ίππους
F 900 R με τον ίδιο κινητήρα του  F 900 XR για διασκεδαστική οδήγηση. Ίσως να ανταγωνιστεί τα νέα ΚΤΜ 890
BMW NineT
Το BMW Motorrad Concept R18, ουσιαστικά, είναι η προβολή ενός κλασικού boxer κινητήρα της δεκαετίας του ’60 στο σήμερα, ως μία γνήσια custom μοτοσικλέτα με όλα τα κλασικά icon που χαρακτηρίζουν τη σχεδίαση της BMW Motorrad.
Στο περίπτερο υπήρχε και Εξομοιωτής-παιχνίδι  Conept
BMW Motorrad Vision DC Roadster, μία άκρως εντυπωσιακή ‘γυμνή’ μοτοσικλέτα με ηλεκτροκίνηση.
Το νέο S 1000RR ψηλά (ανέβαινες σκαλιά) υπήρχε ένα και μοναδικό GS και ένα NineT
BRIXTON
To Brixton Crossfire 500X 2κύλινδρο 180 κιλά και απόδοση 47 ίππους Brixton Crossfire 125
Πατήσετε εδώ για την συνέχεια